BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump ve Abe'den ticaret anlaşmasına imza----

Trump ve Abe'den ticaret anlaşmasına imza

Trump ve Abe'den ticaret anlaşmasına imza
26 Eylül 2019 - 07:56 www.finansgundem.com

ABD ile Japonya, otomotivi dışarıda bırakan sınırlı bir ticaret anlaşmasına imza attılar

ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ABD tarım ürünleri, Japon makina ekipmanları ve diğer ürünler için gümrük tarifelerinin düşürülmesini, kaldırılmasını öngören, ancak otomotiv sektörünü ileride yapılacak görüşmelere bırakan bir ticaret anlaşmasına imza attılar.

Trump yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmanın ilk etapta ABD'nin Japonya'ya yılda 7 milyar dolar daha fazla mal satmasını sağlayacağını belirtti.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe de yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın Japonya'da araç ve araç parçaları ithalatına ulusal güvenlik gerekçesi ile gümrük tarifesi uygulamayacağı konusunda güven verdiğini ifade etti.

Abe düzenlenen basın toplantısında, "Başkan Trump ve ben, daha fazla ek tarife uygulanmayacağını teyit etti. Ticaret anlaşmamızın yürürlüğe girmesi ile her iki ekonominin de daha fazla büyüyeceğine
ve gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)