BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, Ukrayna krizinin muhbiri ile tanışmak istiyor!----

Trump, Ukrayna krizinin muhbiri ile tanışmak istiyor!

Trump, Ukrayna krizinin muhbiri ile tanışmak istiyor!
30 Eylül 2019 - 11:13 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hakkında azil için yasal süreç başlatılan Başkan Donald Trump kendisini ihbar eden kişiyle tanışmak istediğini açıkladı. Trump, “Suçlayıcımla tanışmayı hak ediyorum.” dedi.

Demokratlar, 2020'de gerçekleşecek başkanlık seçiminde kendisine karşı adaylığı gündemde olan Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı Ukrayna hükümetinden destek istediğini ileri sürüyor.

ABD Başkanı Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Her Amerikan gibi, ben de suçlayıcımla tanışmayı hak ediyorum; özellikle bu suçlayıcı-sözde ihbarcı- yabancı bir lider ile harika bir konuşmayı tamamen yanlış ve sahtekar bir biçimde gösterdiği zaman.” Donald Trump bu kişinin “yalanlarının bu mecliste belki de en küstah ve fesat davranış” olduğunu söyledi.

Öte yandan, muhbirin avukatları Ulusal İstihbarat Direktörü Joseph Maguire’ye bir mektup yollayarak Trump’ın müvekkilini hedef almasının ardından müvekkillerinin güvenliği konusunda “ciddi” endişe yaşadıklarını yazdı.

Azil süreci, geçtiğimiz hafta Amerikan istihbaratından ismi açıklanmayan bir yetkilinin Donald Trump'ın büyük bir skandala yol açtığını ileri sürmesiyle başladı. Bu skandalın, ABD Başkanı Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmeyle ilgili olduğu ileri sürülüyor. Trump skandalın patlak vermesinin ardından Ukrayna’dan izin alarak bu görüşmenin içeriğini yayımladı.

Joe Biden, Başkan Barack Obama döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, Biden'ın oğlu Hunter Biden ise Ukraynalı bir iş adamının enerji şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. Trump bundan dolayı Biden’ın bu dönemde yaşanan Ukrayna krizinde yasaları çiğnemiş olabileceğini ileri sürüyor.

Amerikan Senatosu’nda Trump’ın partisi Cumhuriyetçiler çoğunlukta olduğundan azlin gerçekleşmesine pek ihtimal verilmiyor.(EuroNews)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)