BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi----

Trump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Trump üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi
28 Eylül 2020 - 21:23 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın üçüncü kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği bildirildi

Bir grup Avustralyalı hukuk profesörü ABD Başkanı Donald Trump'ı Nobel Barış Ödülü için aday gösterdi. Bu son girişimle ABD Başkanı Trump Novbel için üçüncü kez aday gösterilmiş oldu.

Dış politikada 'Trump doktrini' olarak adlandırılmaya başlanan yaklaşımları nedeniyle aday gösterilen başkanın özellikle Orta Doğu'da İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında tarihi bir yakınlaşma sağlaması önemli rol oynadı.

Avustralyalı profesörlerden biri olan David Flint yaptığı açıklamada Trump'ın diğer politikacılarda olmayan iki özelliği sayesinde olmayacak şeyleri başardığını ileri sürüyor: Sağduyu ve batı işbirliğini gözeten bir ulusal çıkar düşkünlüğü.
ABD'yi sonu gelmeyen savaşlar içerisinde tutmamak, bazı çatışma alanlarından çekilmek ve bunun yerine farklı enstrümanlar kullanmayı tercih etmek Trump doktrininin temelleri olarak görülüyor.

Geleneksel olmayan yöntemler üzerinden beklenmedik bir ortam yaratmayı başardığı ileri sürülen Trump'ın bu nedenle Nobel barış ödülünü de hak ettiği düşünülüyor. Özellikle Kuzey Kore'de bu şekilde önemli gelişmeler yaşandığı kaydediliyor.

İran ve Paris antlaşmalarından çekildiği için de aday gösteriliyor
İran Nükleer Antlaşması ve Paris İklim Antlaşması'ndan çekilmesinin de Trump'ın aday olarak gösterilmesinin nedenleri arasında sayan Flint ve arkadaşları, bunların dünya barışına nasıl katkı sunduğu konusunda ise çok net bir açıklamaları bulunmuyor.

Daha önce de İsveçli bir avukat da Sırbistan ile Kosova arasında barış anlaşması için arabuluculuk yapması nedeniyle ve Norveçli bir milletvekili tarafından da Trump bu ödüle aday gösterilmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)