BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump taburcu, dolar yatay----

Trump taburcu, dolar yatay

Trump taburcu, dolar yatay
06 Ekim 2020 - 08:13 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 7,76 seviyesinden başladı, Powell izlenecek

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının takip edileceği yeni güne Dolar/TL 7,76 seviyesinden başladı. Euro/TL 9,15 seviyesinden işlem görüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada her 10 kişiden 1’inin Kovid-19 virüsünü kapmış olabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 57 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 8 bin 498’e yükseldiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, üç gündür Kovid-19 tedavisi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk Grubu’nun eş-başkanları Fransa, Rusya ve ABD tarafından yapılan ortak açıklamada Dağlık Karabağ için ateşkes çağrısı yapıldı. 

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında bir değişikliğe gitmedi. Banka faizi önceki 6 toplantısında olduğu gibi yüzde 0,25 olarak korudu.

Euro Bölgesi maliye bakanları dün yaptıkları toplantıda, Yves Mersch'den boşalacak olan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevine Hollandalı Frank Elderson'un aday gösterilmesine karar verdiler. 

TMSF'den eski üyelerine 1 milyon liradan fazla usulsüz ödeme

AB Komisyonu üyesi Paolo Gentiloni, Kovid-19 salgınının yol açtığı resesyondan toparlanmanın desteklenmesi çabaları çerçevesinde Avrupa Birliği'nin kamu borçlanmalarını sınırlayan kurallarının 2021 yılında da uygulanmayacağını söyledi. 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD'de enflasyonun 2023'e kadar yüzde 2 hedefine ulaşmasını beklediğini ve yıllarca hedefin altında kalınmış olmasını telafi etmek için enflasyonu yüzde 2,5 seviyesine doğru itmek istediğini söyledi. - ABD'de dördüncü bir korona virüs yardım paketinin Kongre'den geçmesi için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin arasında görüşmeler dün de devam etti. Telefonda görüşen Pelosi ve Munchin, bir saat süren bu görüşmede yeni yardım paketine ilişkin rakamlar üzerinde durdular. 

Uluslararası Para Fonu(IMF), üye ülkelerin düşük faiz ortamını korona virüs salgını sonrasında toparlanmayı yönlendirmek üzere altyapıya yatırım için kullanmaları gerektiğini savundu. 

IMF, düşük gelirli 28 ülkeye borç yardımını uzattı

New York Times gazetesinin haberine göre Beyaz Saray, korona virüs aşısına acil onaya yönelik federel yol haritasını sıkılaştıran yeni düzenlemeleri engelliyor. 

ABD'de son 24 saatte 34 bin 549 korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte 2 bin 639 korona virüs vakası tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 yıllık TLREF'e endeksli ve 5 yıllık sabit kuponlu tahvil ihaleleri düzenleyecek.

TCMB, "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

TCMB reel kur endeksi verilerini açıklayacak (14.30).

ABD'de ticaret dengesi (15.30), Redbook perakende satışlar (15.55), JOLTS açılan iş (17.00), API petrol stoku (23.30) verileri izlenecek. 

Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Kristalina Goergieva, konuşma yapacak (15.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa İstikrar Mekanizmasının 10. yıldönümünün kutlandığı bir etkinliğe katılacak (16.00). 

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Ulusal İş Ekonomisi Derneği'nin (NABE) yıllık toplantısında bir konuşma yapacak (17.40). 

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, "Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi" etkinliğinde konuşma yapacak (19.00). 

Avrupa Birliği(AB) Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı yapılacak.

Asya borsaları pozitif seyretti

New York borsası yükselişle kapandı

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)