BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump seçimlere hile mi karıştıracak?----

Trump seçimlere hile mi karıştıracak?

Trump seçimlere hile mi karıştıracak?
02 Kasım 2020 - 16:35 www.finansgundem.com

ABD Medyası son günlerde bu iddiaları yazmaya başladı. Trump’ın kaybetmesi halinde mektupla kullanılan oyları bahane ederek masayı devireceği söyleniyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimleri öncesindeki son virajda, anketlerde gerisinde kaldığı rakibi Joe Biden'ı yakalamak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Seçime kısa bir süre kala seçim sonuçlarına hile karıştırılacağı iddiaları da Amerikan medyasında dolaşmaya başladı. ABD medyasında yer alan iddialara göre Trump, seçim gecesi hile yapmaya hazırlanıyor.
Trump, Pazar günü Kuzey Carolina eyaletindeki mitinginde, "Seçim gecesi sonucun belli olmaması korkunç olur" ifadesini kullanmıştı. Trump, seçimin kazananının hemen belli olmaması halinde ülkede "kaos çıkabileceğini" söylemişti. Uzun süredir, pek çok açıklamasında seçim sürecini güvenilir bulmadığını belirten Trump, rakiplerine göre bu tavrı ile olası bir yenilgide seçim sonucunu kabul etmemenin zeminini hazırlamaya çalışıyor.

93 MİLYON SEÇMEN MEKTUPLA OY KULLANDI

Trump, aylardan bu yana sık sık mektupla oy kullanma yönteminin seçimlere hile karıştırmayı kolaylaştırdığını öne süren açıklamalarda bulunuyor.

ABD'de de şu ana dek 93 milyondan fazla seçmen, başkanlık seçimlerine mektupla oy kullanarak katıldı. Bu da 2016 başkanlık seçimlerinde oy kullanan tüm seçmenlerin üçte ikisine tekabül ediyor. ABD'de Başkan, doğrudan halkın oyları ile değil, delegelerle seçiliyor. Herhangi bir eyaleti kazanan taraf, fark ne kadar olursa olsun, söz konusu eyaletteki neredeyse tüm delegeleri kazanmış oluyor. Başkan seçilebilmek içinde adaylardan birinin 270 delege sayısına ulaşması yeterli. 

Seçimlerden sonra Fauci'yi kovacak!

ABD'li ajan Snowden, Rusya’dan vatandaşlık istedi

ABD seçimlerinin sonucu FED’in kaderini belirleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)