BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Saldırılara karşı çözüm, daha fazla silahlanma----

Trump: Saldırılara karşı çözüm, daha fazla silahlanma

Trump: Saldırılara karşı çözüm, daha fazla silahlanma
28 Mayıs 2022 - 09:16 www.finansgundem.com

ABD'nin Teksas eyaletindeki ilkokul saldırısının ardından eleştirilerin hedefindeki silah lobisinin etkinliğinde konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, saldırılara karşı çözümün daha fazla silahlanma olduğunu söyledi.

ABD'yi sarsan kanlı ilkokul saldırısı ülkede silah karşıtlarının seslerini yükseltmesine yol açarken ülkenin en büyük silah lobisi Ulusal Silah Birliği (NRA), Teksas'ın Houston kentinde yıllık kongresine dün başladı.

Silahlanma yanlılarının gövde gösterisi olan etkinlikte dün eski ABD Başkanı Donald Trump konuştu. Silah kontrolünün artırılmasına karşı çıkan Trump, aksine öğretmenleri silahlandırmanın en iyi çözüm olduğunu savunarak “Şeytanın varlığı, yasal niteliğe sahip vatandaşları silahlandırmak için en iyi neden” dedi.

NRA, 21 kişinin öldüğü saldırı sonrasında aynı eyalette 3 gün sürecek yıllık kongresini iptal etmemekle eleştiriliyor. Polis, etkinliğin düzenlendiği merkez etrafında düzenlenen protestolara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eleştiriler nedeniyle bazı isimler kongreye katılmaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

Ne zaman silah lobisine karşı ayağa kalkacağız

Başkan Joe Biden ve Kongre’deki Demokratlar, saldırı sonrasında daha katı silah yasaları için çağrılarını artırdı. Biden, saldırıdan silah lobisini sorumlu tutarak “18 yaşında bir çocuğun silah dükkanına girip iki saldırı silahı alması tam anlamıyla yanlış bir olay. Ülke olarak şunu sormalıyız: Tanrı aşkına, ne zaman silah lobisine karşı ayağa kalkacağız” demişti.

Silahlanmanın çok yaygın olduğu ABD’de çok sayıda silahlı saldırı yaşanmasına rağmen silah lobisi büyük güce sahip.

Polis saldırgana geç müdahale etti

Teksas'ın Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu’nda yaşları 7 ile 11 arasında değişen 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldüren 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos, okulu kuşatan güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürülmüştü. Eleştirilerin hedefindeki polisten, saldırgana zamanında müdahale edilmemesinin “yanlış bir karar” olduğu itirafı geldi.

Sözcü'nün aktardığına göre, Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, düzenlediği basın toplantısında, polisin saldırıdan bir saat sonra okula girmesiyle ilgili eleştirilere yanıt vererek olay yerindeki güvenlik görevlilerinin “çocukların tehlikede olmadığını” düşündüğünü söyledi. McCraw, yaklaşık bir saat boyunca polislerin saldırgana müdahale etmek yerine özel timlerin gelmesini beklediğini kaydetti.

Bireysel silahlanmada ABD dünyada ilk sırada

ABD'de 5 ayda okullara yapılan silahlı saldırılarda 27 kişi öldü

Teksas'taki okul katliamının yeni detayları ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)