BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump mı Clinton mı? İşte son anket sonuçları----

Trump mı Clinton mı? İşte son anket sonuçları

Trump mı Clinton mı? İşte son anket sonuçları
17 Ekim 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

ABD başkanlık seçimi anket sonuçlarına göre Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton seçim yarışını önde götürüyor

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post’un ABC kanalı ile ortaklaşa ülke genelindeki kayıtlı seçmenler arasında yaptığı araştırmaya göre Clinton, Trump’ın 4 puan önünde gözüküyor.

Clinton, ankete katılanların yüzde 47’sinin desteğini alırken Trump’ı başkan olarak görmek isteyenler yüzde 43. Başkanlık yarışındaki diğer adaylar Özgürlükçü Parti’nin adayı Gary Johnson yüzde 5, Yeşil Parti’nin adayı Jill Stein ise yüzde 2’de kaldı.

ÖZÜR SAMİMİYETSİZ GELDİ

Anketin, Donald Trump’ın 2015 yılına ait kadınlarla ilgili aşağılayıcı ve küfürlü sözler sarf ettiği video kaydının önceki hafta ortaya çıkmasının ardından düzenlendiği bildirildi.

Ankete katılan yaklaşık 750 kişinin büyük çoğunluğu, Trump’ın, videonun ortaya çıkmasının ardından özür dilemesini ise “samimiyetsiz” bulduklarını belirtti.

DİĞER ANKETTE 11 PUAN FARK

Yine ABD’de yayın yapan Wall Street Journal gazetesi ile NBC kanalının ortaklaşa gerçekleştirdiği diğer bir ankette de Clinton, yarışı 11 puan önde götürüyor.

Bu ankette Clinton, oyların 48’ini alırken Trump ise yüzde 37’de kaldı. Araştırmanın geçen hafta sonu Clinton ile Trump’ın katıldıkları ikinci televizyon münazarasının ardından bin kişi arasında yapıldığı belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)