BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump karşıtı 4 kadın Kongre'deki yerini korudu----

Trump karşıtı 4 kadın Kongre'deki yerini korudu

Trump karşıtı 4 kadın Kongre'deki yerini korudu
04 Kasım 2020 - 14:23 www.finansgundem.com

ABD seçiminde, Kongre'de Trump ile en sert tartışmalara giren 4 kadın yeniden seçildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile en sert tartışmalara girmekten çekinmeyen Kongre'nin 'Manga' lakaplı dört kadın üyesi, seçimlerde Temsilciler Meclisi'ndeki koltuklarını korudu.

Euronews'te yer alan haberde; New York'tan Alexandria Ocasio-Cortez, Minnesota’dan Ilhan Omar, Massachusetts’ten Ayanna Pressley ve Michigan’dan Rashida Tlaib, Trump'ın ırkçı söylemlerine maruz kalmış, taraflar arasındaki atışmalar gündemde ilk sıralara oturmuştu.

Kongre'nin farklı kökenlerden 4 kadın üyesi ilkim krizi ile mücadele ve sağlık konularındaki kampanyalarıyla da tanınan isimler. Diğer özellikleri ise Omar ile Tlaib'in geçen seçimlerde Kongre'ye giren ilk Müslüman kadınlar olması ve aralarında Kongre'nin en genç kadın üyesi Ocasio-Cortez'in yer alması. Cortez Kongre'ye ilk seçildiğinde 29 yaşındaydı.

Kendini sosyal medya hesabında, 'anne, mülteci, feminist' olarak tanımlayan Ilhan Omar, 4 kadının seçim galibiyetini "Bizim kardeşliğimiz çok güçlü" ifadeleriyle duyurdu. Omar, ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'nin ilk başörtülü ve Somali asıllı üyesi olmuştu.

Seçimi kaybeden Kanye West, 2024'e hazırlanıyor

 

Halkbank hisselerinde Donald Trump etkisi

 

Bir eyaleti daha Trump kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)