BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Venezuela'ya asker gönderebiliriz----

Trump: Venezuela'ya asker gönderebiliriz

Trump: Venezuela'ya asker gönderebiliriz
03 Şubat 2019 - 16:59 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı izlemek için Irak'taki Amerikan askerlerini ülkede tutmak istediğini söyledi. Trump ayrıca Venezuela'ya asker göndermenin bir seçenek olduğunu söyledi

Trump, Amerikan CBS televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'nin Afganistan'daki varlığı ve Amerikan askerlerinin  Afganistan'dan çekilip çekilmeyeceğine ilişkin Trump, "Çok uzun süredir oradayız.  Suriye'de de 4 ay kalmamız gerekirken yıllarca kaldık. 19 yıldır  Afganistan'dayız. Taliban ile görüşüyoruz ve ne olacağını göreceğiz...Taliban  yoruldu, herkes yoruldu, barış istiyorlar. Sonu olmayan savaşlardan çıkıp  askerimizi eve getirmek zorundayız ama istihbaratımız çok yakından izlemeye devam  edecek... Afganistan'da istihbarat bırakacağım, gerçek istihbarat bu arada. ''   değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından El Kaide gibi terör  gruplarının yeniden ortaya çıkma ihtimaline ilişkin de "Zorunda kalırsak geri  döneriz... Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz  var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken DEAŞ'ı Irak'tan  vuruyoruz. Suriye'den 2 bin askerimiz var. Çekilmeye başladılar. DEAŞ'ın elindeki  son bölgeyi de alınca Irak'taki üsse gidecekler ve sonra eve (ABD) dönecekler ama  orada olacağız ve kalacağız.'' diye konuştu.

''Suriye'den çekilmemiz an meselesi''

Trump, ABD'nin Suriye'de ne zaman çekileceğine ilişkin bir soruya da  ''İsrail'i korumak zorundayız. Sahip olduğumuz başka şeyleri korumamız gerek ama  evet eve dönmeleri an meselesi.'' yanıtını verdi.

ABD'nin Irak'taki üssüne çok para harcadığını ve bu üssü orada  tutabileceklerini belirten Trump, "Irak'taki üssü tutmak istememin nedenlerinden  biri İran'ı biraz  izlemek istiyorum çünkü İran gerçek bir sorun." dedi.

Irak'tan İran'ı vurup vurmayacağına ilişkin bir soru hakkında ABD  Başkanı, "Hayır, tek isteğim İran'ı izleyebilmek. Irak'ta inanılmaz ve pahalı bir  askeri üssümüz var. Çekilmek yerine sorunlu Ortadoğu'da her yeri izlemek için  mükemmel bir yer. Birçoğu bunu anlamıyor, izlemeye devam edeceğiz ve nükleer  silahlar yapılıp yapılmadığını önceden bileceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Trump, ABD'nin Irak ve Ortadoğu'ya girmesini ise ''büyük hata'' olarak  değerlendirdi.

''Venezuela'ya asker göndermek seçeneklerden arasında''

Venezuela'daki gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump,  ABD'nin Venezuela'ya asker gönderip göndermeyeceğine ilişkin soruya, ''Kesinlikle  o da bir seçenek.'' yanıtını verdi.

Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun birkaç ay önce  kendisiyle görüşmek istediğini ancak bu talebi kabul etmediğini de söyledi.

Donald Trump, Kuzey Kore ile yürütülen nükleer müzakerelerde ise büyük  ilerleme kaydedildiğini belirterek, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ikinci  görüşmesinin tarihini ise kısa süre içinde açıklayacağını bildirdi.

ABD'nin Güney Kore'deki askerlerinin çekilip çekilmeyeceği konusunu da  hiç görüşmediklerine vurgu yapan Trump, orada 40 bin asker bulundurmanın çok  pahalı olduğunu ancak henüz bir karara varmadığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)