BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump için yargı süreci başlıyor----

Trump için yargı süreci başlıyor

Trump için yargı süreci başlıyor
07 Şubat 2021 - 17:06 www.finansgundem.com

Trump dokunulmazlığının kalkmasının ardından cezai suçlamalarla ve hapis cezasıyla karşı karşıya

ABD Senatosu’nun eski Başkan Donald Trump’ı Kongre binasına düzenlenen baskınla ilgili ‘isyanı kışkırtmakla’ suçlaması pek olası değil, ancak ikinci azil davasının sona ermesi hukuki anlaşmazlıkların biteceği anlamına gelmeyecek.

Yakın zamanda eski başkana karşı çok sayıda suç duyurusunda bulunulabilir. AFP’ye göre başkan dokunulmazlığı kalkan Trump’ın suç duyurularıyla karşı karşıya kalması ihtimaller dahilinde. Trump, 8 yıllık vergi beyannamesini almak için aylardır mücadele eden Manhattan savcısı Cyrus Vance liderliğindeki en az bir ceza soruşturmasının hedefinde.

Başlangıçta, Trump ile bağlantısı olduğunu iddia eden iki kadına 2016 başkanlık seçimlerinden önce yapılan ödemelere odaklanan eyalet düzeyindeki soruşturma, şimdi olası vergi kaçakçılığı, sigorta ve banka dolandırıcılığı iddialarını da inceliyor.

TRUMP: CADI AVI
Trump, soruşturmayı “ABD tarihindeki en kötü cadı avı’ olarak nitelendirdi. Demokrat New York Başsavcısı Letitia James de iddiaları araştırıyor. Trump’ın avukatlarının muhalefetine rağmen, oğlu Eric Trump sorgulandı ve ailenin bazı mülkleri hakkında belgeler sundu.

HAPİS RİSKİ ALTINDA
Trump hüküm giyerse hapis riski altında olacak. Federal suçlardan farklı olarak, eyalet mahkumiyetleri başkan tarafından affedilemiyor.

Biden, Cumhuriyetçilerle uzlaşma sözü verdi, ancak herhangi bir cezai kovuşturmaya müdahale etmesi muhtemel değil. 
Eski bir savcı ve Columbia Üniversitesi’nde hukuk profesörü olan Daniel Richman, “Trump’ı yargılamak için kimsenin acele edeceğini sanmıyorum. İsteyecekleri son şey, tedbirlerin siyasi bir süreç çerçevesinde kullanılması veya başka bir araç olarak görülmesidir “dedi.

CHP herkesten gücüne göre vergi alacak

Ankara'da 'sahte fiş' şebekesine operasyon

ABD'de hakimle flörtleşen soyguncu viral oldu

Bakan Pakdemirli'den hidroelektrik santrali açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)