BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump hukukçulara Powell'ı görevden alma seçeneklerini sordu----

Trump hukukçulara Powell'ı görevden alma seçeneklerini sordu

Trump hukukçulara Powell'ı görevden alma seçeneklerini sordu
19 Haziran 2019 - 11:37 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray hukukçularına Fed Başkanı Powell'ı görevden alma konusundaki seçenekleri sorduğu kaydedildi

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ABD Başkanı Donald Trump, daha önce eşine rastlanmayan bir adım atarak, bu yılın başlarında Beyaz Saray hukukçularına Fed Başkanı Jerome Powell'ı görevden almaya ilişkin seçenekleri sordu.

Kaynaklar, Trump'ın Powell'ı görevden alma konusunu tartışmasından iki aydan az bir süre sonra, Şubat ayında, Beyaz Saray hukuk ofisinin Powell'ı başkanlık görevinden alma ve sadece Fed guvernörü olarak kalmasını sağlamanın yasal dayanaklarını incelediğini söyledi. Bu inceleme, Başkan Trump'ın Fed'i faiz artırımları konusunda kamuoyu önünde defalarca eleştirmesi ile birlikte geldi.

Trump, Salı günü halen Powell'ı görevden almayı isteyip istemediğine ilişkin soru üzerine, "Ne yapacağını bir görelim" yanıtını verdi.

Tartışmaların kamuoyuna kapalı olmasından dolayı isimlerini vermeyen kaynaklar, Trump'ın ekibinin yasal incelemeyi gerçekleştirdiğini ve Powell'ı mahkeme olmaksızın görevden almanın çok sorgulanacak bir karar olacağı, ancak halihazırda görev yapan bir Fed guvernörü ile görev değişikliğine gidilebileceği sonucuna vardıklarını kaydettiler.

İsmini vermeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, aylar önce yapıldığı iddia edilen tartışmalar olarak nitelediği bu konu hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi. Ayrıca, Salı günü konuşan Trump'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Powell'ın görevden alınmasının şu sıralar tartışılmadığını söyledi.

Kudlow,Beyaz Saray'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün böyle bir şey yok. Bu nedenle bu konuda söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Fed sözcüsü Michelle Smith, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Yasalara göre, Fed başkanı yalnızca mahkeme sonucu görevden alınabilir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)