BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Dünya Ticaret Örgütü'ne ateş püskürdü----

Trump Dünya Ticaret Örgütü'ne ateş püskürdü

Trump Dünya Ticaret Örgütü'ne ateş püskürdü
22 Ocak 2020 - 15:06 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump Dünya Ticaret Örgütü'nü yeni bir anlaşmaya zorlayacak. Çin ve Hindistan'ın gelişmekte olan ülke avantajları sayesinde büyüdüğünü söyleyen Trump DTÖ'yü Çin'in aracı olarak tanımladı.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Dünya Ekonomik Forumu’nda basın açıklaması yaptı. Başkanlığı döneminden ülkesinde 7 milyondan fazla istihdam yarattığını söyleyen Trump kendi yönetimi olmasaydı 2019 yılında Çin’in dünyanın en büyük ekonomisi olacağını dile getirdi.

Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Roberto Azevedo ile kameraların karşısına geçen Trump DTÖ ile ilgili eleştirilerde bulundu. Trump konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin DTÖ tarafından uzun süre adil davranılmadığını ve bu durumun artık değiştiğini söyledi.

Dünya Ticaret Örgütü'nü araç olarak kullandılar

“Çin, Hindistan gelişmekte olan ülkeler olarak değerlendirilirken biz gelişmekte olan ülke olarak değerlendirilmedik. Bildiğim kadarıyla biz de gelişmekte olan bir ülkeyiz” diyen Trump bu ülkelerin muazzam avantajlarla ticaret yaparken ABD’nin DTÖ tarafından gelişmekte olan bir ülke olarak görülmediğini, bunun yanlış olduğunu açıkladı. “Dünya Ticaret Örgütü olmasaydı Çin bugünkü Çin olmazdı” diyen Trump DTÖ’yü Çin’in kullandığı bir araç olarak tanımladı.

DTÖ’yle yeni bir anlaşma yapacağını açıklayan Trump “Bu anlaşma oldukça dramatik olacak” dedi. Avrupa Birliği ile ticaret anlaşması yapmanın Çin'den çok daha zor olduğunu ekleyen Trump eğer anlaşma olmazsa başka yollar kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Trump'tan Davos'ta FED mesajı

Beni seçimle yenemeyecekleri için...

Azil süreci konusundaki soruları yanıtlayan Trump, davayı utanç verici olarak tanımlarken dava sürecini Senato'ya bıraktığını söyledi. Başkanlığa başladığı günden beridir tarihin en büyük cadı avlarından birine maruz kaldıklarını söyleyen Trump, işsizlik oranındaki azalmayı belirten kağıtları göstererek "Beni seçimle yenemeyecekleri için azille yenmeye çalışıyorlar" dedi.

Kaç yaşındaydı?

Greta Thunberg'in "ABD ve diğer endüstrileşmiş devletler iklim değişikliği ile ilgili daha fazlasını yapmalı" sözleri hatırlatıldığında Donald Trump'ın ilk sözleri "Kaç yaşındaydı?" oldu. 17 yaşında olduğu muhabirler tarafından hatırlatıldığında "İyi..." cevabını vererek "Beni Time Dergisi'nde yendi" sözlerini ekledi. "Onunla konuştunuz mu?" sorularınaysa "Hayır konuşmadım, ama konuşabilirim; iyi konuşan bir kız konuşmalarını dinledim" dedi.Diğer liderlerin Greta'nın mesajlarını iletip iletmediği sorulduğundaysa bir çocuğun söylediklerine göre hayatı inşa etmenin gerçekçi olmadığını söyleyerek böyle bir mesajla karşılaşmadığını belirtti. 

İklim değişikliği ile ilgili sorularaysa Amerika Birleşik Devletleri'nin değerlerinin oldukça iyi olduğunu fakat Pasifik Okyanusu'nun diğer devletler yüzünden kirlendiğini söyleyen Trump Greta'nın diğer devletlere odaklanması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Trump ile Greta Thunberg arasında iklim düellosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)