BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Dr. Fauci ve CDC'yi bay pas ediyor----

Trump Dr. Fauci ve CDC'yi bay pas ediyor

Trump Dr. Fauci ve CDC'yi bay pas ediyor
15 Temmuz 2020 - 04:32 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, aynı zamanda Corona Görev Gücü üyesi de olan CDC Başkanı Dr. Fauci'yi hedef alan yeni kararına göre hastaneler Kovid-19 ile ilgili bilgileri CDC'ye değil direkt olarak HHS'ye gönderilecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 ile ilgili gerçekleri çekinmeden dile getiren Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Doktor Anthony Fauci’yi ve CDC'yi devre dışı bırakmak için ilk adımı attı. 

ABD'de, hastanelerden yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile ilgili bilgileri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) değil, doğrudan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanına (HHS) göndermeleri istendi.

ABD'de korona virüs verileri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkeziyle paylaşılmayacak

HHS'nin resmi internet sitesinde hastaneler ve klinik laboratuvarları için Trump yönetiminin isteği üzerine yayımlanan yeni rehberlik belgesine göre, çarşamba gününden itibaren CDC’ye Kovid-19 ile ilgili bilgilerin akışı duracak.

ABD'de tüm hastane ve sağlık merkezleri, enfeksiyon ve ölüm vakaları, yatak ve ventilatör sayısı gibi salgınla ilgili tüm bilgileri günlük olarak CDC’ye rapor ediyordu.

Yeni yönetmelikte ise bundan sonra CDC ile bu bilgilerin paylaşılmaması ve doğrudan HHS’ye gönderilmesi istendi.

HHS'nin internet sayfasında, söz konusu değişikliğin nedeni "malzeme, tedavi ve diğer kaynakların tahsisi gibi federal düzeyde kararların alınmasında bilgilendirme için data toplanmasını kolaylaştırmak" olarak belirtildi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)