BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Daha fazla para dağıtacağım----

Trump: Daha fazla para dağıtacağım

Trump: Daha fazla para dağıtacağım
16 Ekim 2020 - 16:55 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump ekonomiyi canlandırmak için adım atmaya hazır olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’da yapılması planlanan başkanlık seçimlerinden önce ABD ekonomisini destekleyecek yeni plan konusundaki müzakereleri harekete geçirmek için adım atmaya hazır olduğunu bildirdi.

Trump, Fox News tarafından yöneltilen ‘yönetimin ekonomiyi canlandırmak için teklif ettiği 1.8 trilyon dolarlık destek paketini tahsis etme olasılığına’ ilişkin bir soruya, “Bunu yapacağım. Kesinlikle yapacağım. Daha çok para ayıracağım” diyerek yanıt verdi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, Cumhuriyetçilerin Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise Trump’ın müttefiği olmasına rağmen, bu kadar büyük bir miktarın lehine oy vermeyeceğini yineledi. Senato, küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımcı olmak için kısa süre içinde konuya ilişkin oylama yapmayı planlıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi liderliğindeki Demokratlar da 2.2 trilyon dolar değerinde daha büyük bir paket istiyor. Bu pakete ek olarak, Cumhuriyetçi ve Demokratlar ​​yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ve bunun okullar gibi kamu hizmetlerine etkisi ile mücadeleye destek olmak için eyaletlere gidecek yardımlar konusunda da çelişiyor.

Cumhuriyetçiler adına müzakerelerden sorumlu ABD Hazine Bakanı Stephen Mnuchin, “Seçimlerden önce bir anlaşmaya varmak zor olacak ancak çok çabalıyoruz. Bu yüzden bunun imkansız olduğunu kastetmiyorum. Şu anda ihtiyacımız olan şey odaklanmış ve makul bir yaklaşım” dedi. Ekonomistler, rahatsız edici göstergeler göz önüne alındığında, bu yardımın vazgeçilmez olduğunu öne sürüyor.

Ülkede işsiz sayısı geçtiğimiz hafta Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeye çıkarak 898 bin arttı. Şu anda 10 milyon ABD işsizlik tazminatı alıyor ancak toplamda 25 milyon insan işini kaybettiği veya gelirinin düşmesi nedeniyle yardım alıyor.

ABD ekonomisinde beklentiler korkutuyor

 

ABD ekonomisinin gerçek yüzü

 

ABD ekonomisi yüzde 31.7 küçüldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)