BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump CNN muhabirini kovdu----

Trump CNN muhabirini kovdu

Trump CNN muhabirini kovdu
27 Temmuz 2018 - 09:49 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, Beyaz Saray'da yapılan basın toplantısı sırasında CNN muhabirini kovduğu iddia edildi

CNN televizyonunun Beyaz Saray muhabirlerinden Kaitlan Collins, ABD Başkanı Donald Trump'a ertelenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi ve eski playboy modeli Karen McDougal'a ödeme yaptığıyla ilgili ses kayıtlarını ısrarla sorduğu gerekçesiyle Beyaz Saray’daki basın toplantısından çıkartıldığını iddia etti.

Collins ve CNN'e göre, muhabirin Trump'ın Avrupa Komisyonu Başkanı'yla yaptığı görüşmeyle ilgili basın toplantısına alınmama nedeni daha önce Başkan Trump'a sorduğu soruların Beyaz Saray tarafından 'uygunsuz' bulunması. Collins, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'i Oval Ofis'te ağırlayan Trump'ın görüşme öncesinde gazetecilere görüntü verildiği sırada soru sormak istedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin ertelenmesi ve ilişki yaşadığı eski Playboy modeline yapılacak ödeme hakkında Trump'ın avukatı Michael Cohen ile konuştuğu bir ses kaydını soran Collins, Trump'tan herhangi bir yanıt alamadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da, Trump ile Juncker'ın görüntü vermesinin ardından Collins'in birkaç kez uyarılmasına rağmen Oval Ofis'ten ayrılmak istemediğini belirterek, "Rose Garden'da yapılacak bir sonraki basın etkinliğine katılmasının uygun olmayacağını kendisine çalışanlarımız iletti. Kanalından diğer gazetecilerin bu etkinliğe katılabileceğini açıkça dile getirdik" açıklamasında bulundu.

CNN yaptığı açıklamayla durumu kınadı ve uygulamanın intikam amacı taşıdığını kaydetti. CNN'in açıklamasında, "Bir basın mensubunu engellemeye yönelik alınmış bu karar bir misillemedir, serbest ve özgür bir basının göstergesi değildir. Daha iyisini hak ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın en çok beğendiği televizyon kanallarından olan Fox News de CNN ve Collins'in yanında yer aldı. Cumhuriyetçilere verdiği destekle bilinen kanal, yazılı bir açıklama yaparak, CNN muhabiri Collins'in basına açık yapılan bir etkinlikte bulunma hakkının olduğunu kaydetti.

Amerikan CNN televizyonu, Başkan Donald Trump'la avukatı Michael Cohen arasındaki bir görüşmenin ses kaydını yayınlamış, Trump ile eski avukatı Cohen'in bu görüşmede, Trump'la ilişkiye girdiği iddia edilen Karen McDougal ile ilgili haberin imtiyaz hakkını satın almak için olası bir ödeme yapılması hakkında konuşuyordu.

Trump, Ocak ayında da CNN muhabiri Jim Acosta'nın Norveç vatandaşlarıyla ilgili sözlerinin doğru olup olmadığını sormasına sinirlenerek, Acosta'yı kameralar karşısında "Dışarı" diyerek kovmuştu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)