BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump-Clinton çekişmesi ABD borsalarını sarsıyor----

Trump-Clinton çekişmesi ABD borsalarını sarsıyor

Trump-Clinton çekişmesi ABD borsalarını sarsıyor
02 Kasım 2016 - 19:06 www.finansgundem.com

ABD'de yaklaşan seçimler öncesi yaşanan Donald Trump - Hilary Clinton çekişmesi borsada hareketli günlerin yaşanmasına sebep oluyor

Kimileri ona 'Turuncu Kuğu' diyor, kimileri de seçilmesi hâlinde ekonomik bir krizin baş göstereceğini iddia ediyor ama şu bir gerçek ki, Donald Trump ve Hillary Clinton'ın çekişmesi borsada ciddi hareketlilik yaşatıyor.
Herkes Amerika'da S&P'nin altı seanslık çöküşünü suçlarken, Donald Trump'ın da başkan seçilme ihtimali günden güne artıyor. Bu sabah piyasalar geri çekilirken, Beyaz Saray yarışı hızlandıkça yatırımcılar da giderek endişelenyor. 
Rabobank analistlerinden Bas Van Geffen ve DoubleLine Capital'dan Jeff Gundlach konuya dair açıklama yaparken, Gundlach Clinton-Trump çekişmesi kızıştıkça Amerikan borsalarının da önümüzdeki günlerde zor günler yaşayacağını dile getirdi. Jeff Gundlach'a göre bu yıl pek çok yatırım müdürü cansız bir sene geçirdi ve müşterilerinin güvenini kazanmak için 2017 yılına girmeden piyasaların tekrar hareketlenmesini istiyorlar.
Gundlach'a göre borsa yatırımcıları bir süre daha sıkıntı yaşayacak ve endekslerde yüzde 5 ile 10 arası düşüşler yaşanacak. DoubleLine CEO'suna göre önümüzdeki aylar epey sıkıntılı olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)