BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Çin ile ilişkisini "gergin" olarak nitelendirdi----

Trump Çin ile ilişkisini "gergin" olarak nitelendirdi

Trump Çin ile ilişkisini gergin olarak nitelendirdi
13 Haziran 2019 - 10:59 www.finansgundem.com

Çin ithalatına yeni gümrük vergileri için son tarih belirlemeyen Trump Çin ile ilişkisini "gergin" olarak nitelendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal 325 milyar dolar değerinde ürüne yönelik yeni gümrük vergileri getirmek son tarih belirlemedi ve Çin'in ticaret anlaşması için taahhütlerinden geri adım atmasının ardından Beijing ile ilişkisini iyi ama "gergin" olarak nitelendirdi.

Bu ayın sonunda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planladığını söyleyen Trump, cep telefonu, bilgisayar ve giyim gibi ABD vergilerine maruz kalmayan Çin malı ithalatının neredeyse tamamına gümrük vergisi getirmekle ve böylece aylardır süren ticaret savaşını tırmandırmakla tehdit etti.

Trump'a Çin'in daha fazla cezayla karşı karşıya kalmadan önce bir anlaşma yolunda ilerleme kaydetmesi için son tarihi olup olmadığı sorulduğunda "Son tarih belirlemedim. Son tarihim burada olanlar. Son tarihi bulacağız" dedi.

Trump daha önce, gümrük vergisi tehdidini yerine getirip getirmemeye Haziran ayının sonunda Japonya'daki G20 toplantısından sonra karar vereceğini söylemişti.

Trump "Çin ile nihayetinde anlaşma yapacağımızı düşünüyorum. Şu an beklediğiniz gibi biraz gerilime rağmen çok iyi bir ilişkimiz var. Gerçekten bir anlaşma yapmak zorunda olduklarını düşünüyorum" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)