BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Bunların hepsi tezgah----

Trump: Bunların hepsi tezgah

Trump: Bunların hepsi tezgah
10 Haziran 2020 - 14:17 www.finansgundem.com

ABD'de polis şiddeti ile öldürülen Floyd için yapılan protestolarda New York'ta 75 yaşındaki Gugino da polis şiddeti sonucunda ağır yaralanmıştı. Başkan Trump, Gugino hakkında,"Polis tarafından itilen Buffalo eylemcisi ANTIFA provokatörü olabilir." dedi.

ABD’de George Floyd’un polis tarafından orantısız güç kullanılarak öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler ülkenin dört bir yanında sürüyor. New York eyaletine bağlı Buffalo şehrinde polisin göstericilere uyguladığı sert müdahale ülkenin gündemine oturmuştu.

75 yaşındaki Martin Gugino kameraların önünde polis güçleri tarafından yere itilirken, kanlar içinde kalan adam hastaneye kaldırılmıştı. Dünya basınında da geniş yer bulan görüntülerle ilgili ABD Başkanı Donald Trump’tan ortalığı karıştıracak açıklamalar geldi.

Twitter’dan bir mesaj paylaşan Trump, “Polis tarafından itilen Buffalo eylemcisi ANTIFA provokatörü olabilir. 75 yaşındaki Martin Gugino, polislerin ekipmanlarını etkisiz hale getirmeye çalışıyordu. İtildiğinden daha sert şekilde yere düştü. Bu bir tezgâh olabilir mi?” dedi.

Trump’ın açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekerken, ABD Başkanı’na yanıt veren isimlerden biri de New York Valisi Andrew Cuomo oldu.

‘GÖZLERİMİZ YALAN MI SÖYLÜYOR?’

Cuomo, “Başkan, Buffalo’daki olayla ilgili hiçbir kanıt sunmadan komplo teorilerine yönelik mesajlar atıyor. Kafasından akan kan ayarlanmış mıydı? Gözlerimiz yalan mı söylüyordu? Hayır. Adam hala hastanede ve Başkan onu küçük düşürüyor. Bu acımasız ve umursamazca” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Gugino’nun avukatı Kelly Zarcone de, müvekkiliyle ilgili iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Zarcone, Gugino’nun yoğun bakımdan çıkarıldığını ancak tedavisinin sürdüğünü belirtirken, “Martin her zaman barışçıl bir protestocuydu, çünkü bugünün toplumuna değer veriyor. ABD Başkanı’nın neden böyle karanlık, tehlikeli ve gerçek dışı suçlamalar yönelttiğini anlamakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

(Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)