BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTrump beslenmeye el attı hamburger açılımı yaptı----

Trump beslenmeye el attı hamburger açılımı yaptı

Trump beslenmeye el attı hamburger açılımı yaptı
19 Ocak 2020 - 10:19 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, eski first lady Michelle Obama'nın teşviğiyle yürürlüğe giren okullarda obeziteye karşı sağlıklı beslenme yönetmeliğini iptal etmek için harekete geçti.

ABD Tarım Bakanlığı (USDA), cuma günü yapılan yazılı açıklamayla okullarda uygulanan beslenme programının esnetilmesine yönelik iki farklı program üzerinde çalışıldığını duyurdu. Açıklamada yeni programın, yemek israfını önlemek amacıyla okul yönetimleri ve yemek servisi firmalarına daha fazla serbestlik sağlayacağı ifade edildi.

Okul bölgeleri ve yönetimlerinden gıda atığı konusunda sıkça uyarı aldıklarını belirten ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, "Bize, öğrencilere besleyici ve iştah açıcı yemekler sağlamak için daha sağduyulu bir esnekliğin gerekliliğini ilettiler. Biz de dinledik ve şimdi işe başlıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Hamburger ve patates yeniden menülere girebilir.

Yasa teklifi gıda şirketleri tarafından olumlu karşılanırken beslenme uzmanları patates gibi nişastalı yiyeceklerin yeşil sebzelerin yerini alması ve hamburger tarzı yiyeceklerin “atıştırmalık” olarak sunularak günlük yiyecek programlarına gireceği konusundaki endişelerini dile getiriyor.

ABD eski first lady'si Michelle Obama’nın 2012 yılında obezite sorunu ve gençlerin şişmanlamasını önlemek amacıyla başlattığı "Let's Move!" (Haydi Harekete Geçelim!) sağlıklı yaşam kampanyası dahilinde okullarda öğrencilere daha sağlıklı yemekler verilmesi için yeni bir düzenlemeye gidilmiş, mevye ve sebze öğrenci menülerine daha fazla yer almaya başlamıştı.

Kampanya, çocuk yaşta obezite oranını 2030 yılına kadar yüzde 5 seviyesine düşürmeyi hedefliyordu.

Okul Beslenme Derneği Başkanı Gay Anderson, yürürlükte olan beslenme standartları genel olarak başarılı olduğunu ancak bazı kısıtlamaların programa katılımın azalmasına, daha yüksek maliyetlere ve israfa yol açtığını söyledi.

Amerikan Kalp Derneği: "Çocukların sağlığı riske atılıyor"

Amerikan Kalp Derneği, okul yemek yönetmeliğide esnekliğe gidilmesinin “çocukların sağlığını riske atacağını” iddia etti.

Dernekten yapılan açıklamada, “Sağlıklı okul yemekleri, çocukluk çağı obezitesi ve kardiyovasküler sağlığa yardımcı olmakla birlikte, ömür boyu sağlıklı davranışlar için bir temel oluşturmaya da yardımcı oluyor” ifadesi kullanıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)