BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, BAE′ye F-35 satışı için Kongre'ye baskı yapıyor----

Trump, BAE′ye F-35 satışı için Kongre'ye baskı yapıyor

Trump, BAE′ye F-35 satışı için Kongre'ye baskı yapıyor
10 Aralık 2020 - 10:41 www.finansgundem.com

Trump yönetimi, İran’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) karşı artan tehditlerini caydırmak için BAE’ye F-35 savaş uçakları ve diğer silahların satışını hızla onaylamaları için Kongre’ye baskı yapıyor

Trump’ın damadı ve Baş Danışmanı Jared Kushner, BAE’ye 23 milyar dolarlık F-35’ler, insansız hava araçları (İHA) ve mühimmat satışı konusunda Senato’da düzenlenen son oturuma katıldı.

Kongre’nin geçtiğimiz Çarşamba günü bu konuda bir adım atması bekleniyordu ancak bazı Kongre üyeleri, söz konusu anlaşmayı Joe Biden 20 Ocak'ta başkanlık görevlerini devralıncaya kadar ertelemeyi tercih etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn’i de kapsayan ziyaretten döndükten sonra ABD’nin silah satışlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Cooper, Körfez’deki stratejik güvenlik ortaklarıyla mükemmel görüşmeler yaptığını söyleyerek, İbrahim Anlaşmaları sayesinde bölgesel güvenlik ortamında olumlu bir gelişme yaşandığını dile getirdi.

Müsteşar Cooper, 11 Aralık’ta BAE’ye F-35 ve MQ-9B’ler ile mühimmatların satışı için Kongre’ye yapılan tebligatın 30 günlük süresinin dolacağına dikkat çekerek, “BAE ile teklif ve kabul mektupları üzerinde görüşmeler yapıyoruz. Bu sonuçlandığında biz de anlaşmayı sonuçlandıracağız. Bu arada Kongre ile de verimli bir diyalog sürecindeyiz” dedi.

İsrail’in söz konusu anlaşmaya yönelik itirazlarının ortadan kalktığına dikkat çeken Cooper, “İran, normalleşmenin barışçıl bir şekilde ilerlemesini engellemeye çalışıyor ve tehditleri BAE’yi daha büyük bir tehlikeye maruz bırakıyor” şeklinde konuştu.

İran’ı BAE’nin siber güvenliğini zayıflatmaya çalışmakla suçlayan Cooper, İbrahim Anlaşması’nın imzalanmasının ardından BAE’nin çok sayıda siber tehdide maruz kaldığına işaret etti.

Cooper, Kongre’de silah anlaşmasına karşı yapılan bazı itirazlarla ilgili gelen bir soruya ise, “Meclis ve Senato ile derin istişareler var. BAE’ye önerilen satışlar, onu Tahran ve vekillerinin ortak risk ve tehditleri ile başa çıkmada ABD’nin daha yetenekli bir ortağı haline getiriyor” diyerek yanıt verdi.

Erdoğan'dan 4. sanayi devrimi mesajı

Trump destekçilerine çağrı: Evi Trump'a hediye edin

BİST 100 endeksi güne yükselişle başladı

JPMorgan: Dijital altına talep artacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)