BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Avustralya'dan yardım istedi----

Trump Avustralya'dan yardım istedi

Trump Avustralya'dan yardım istedi
01 Ekim 2019 - 10:57 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın azil sürecinin devam ettiği dönemde Rusya soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Avustralyalı yetkililer, Trump'ın Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen soruşturmayı "itibarsızlaştırmak" için bu ülkeden yardım istediğini doğruladı.

Buna göre Trump, Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ı telefonla arayıp yardım talebinde bulundu. Diğer bir iddiaya göre Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine karıştığıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili yardım talebi Morrison'dan geldi.

Avustralyalı hükümet yetkililerine göre, Trump ve Morrison'ın bu konuyla ilgili telefon görüşmesi eylül ayında gerçekleşti.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Avustralya'nın Washington Büyükelçisi Joe Hockey, 28 Mayıs'ta ABD Adalet Bakanı William Barr'a mektup göndererek Canberra'nın yardım teklifini iletti.

Trump'ın azil süreci devam ediyor
ABD'de son olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi sonrası Trump ile ilgili azil süreci başlatıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ın ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiğini ifade ederek azil sürecinde sonuna kadar gidileceği mesajı verdi.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan ikilinin telefon görüşmesinin kayıtlarında Trump'ın, Zelenskiy'ye Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'in oğlunu soruşturmasını istediği ortaya çıkmıştı.

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani'yi, 30 Eylül'de konuyla ilgili ifadeye çağırdı.

Trump köşeye sıkıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)