BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: ABD, Türkiye'nin operasyonunu onaylamıyor----

Trump: ABD, Türkiye'nin operasyonunu onaylamıyor

Trump: ABD, Türkiye'nin operasyonunu onaylamıyor
09 Ekim 2019 - 20:20 www.finansgundem.com

Trump, harekata ilişkin yaptığı açıklamada "ABD, Türkiye'nin operasyonunu onaylamıyor" dedi. Trump daha sonra Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada YPG için doğrudan PKK ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği "Barış Pınarı" harekatına ilişkin açıklama yaptı. Trump, Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine düzenlediği operasyon için “Bu sabah NATO üyesi Türkiye Suriye'yi işgal etti. ABD bu saldırıya onay vermemektedir. Türkiye'ye de bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu net bir şekilde iletmiştir. Bölgede ABD askeri bulunmamaktadır” dedi.

Trump, “Türkiye sivillerin, Hristiyanlar dahil dini azınlıkların korunacağı ve insani bir krizin yaşanmayacağı konusunda taahhüt verdi. Bu taahhüdü yerine getirmelerini bekliyoruz. Buna ek olarak, bütün tutsak IŞİD savaşçılarının cezaevinde kalmaya devam etmelerinin ve IŞİD'in hiçbir şekilde yeniden toparlanmamasının sağlanmasından artık Türkiye sorumludur. Türkiye'nin bütün taahhütlerine uymasını bekliyor ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YPG İÇİN DOĞRUDAN 'PKK' İFADESİNİ KULLANDI

Trump, bu açıklamasının ardından Beyaz Saray'da, aldığı Suriye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunan Trump, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti." dedi.

Ayrıca YPG için doğrudan PKK ifadesini kullanan Trump, "Obama döneminde olduğu gibi Türkiye'nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığını da "en kötü hata" olarak nitelendirdi.

YİNE EKONOMİK YAPTIRIMLA TEHDİT ETTİ

Trump, bir gazetecinin “Türkiye’nin, Erdoğan’ın Kürtleri bölgeden silebileceğinden endişeli değil misiniz?” şeklindeki sorusuna “Eğer böyle bir şey yaşanırsa onun ekonomisini silip, yok ederim. Brunson olayında olduğu gibi daha önce de yapmıştım. Umarım ki rasyonel davranacak” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent karrarslan10 Ekim 2019 10:24

    düdüklü makarna sen onaylamazsın tabi. sen ABD değilsin ki. sen bir kuklasın . dünyada yaşayan herkes kukla kimse çivi çakamadı bu dünyaya bir türlü anlamıyor adem oğlu keeeeeeeeeeeeeeefeeeeeeeeeeeeeeeeeeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ceeeeeeeeeeeeebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yoooooooooooooooooooook.