BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTrilyon dolarları yöneten banka kripto piyasasına giriyor----

Trilyon dolarları yöneten banka kripto piyasasına giriyor

Trilyon dolarları yöneten banka kripto piyasasına giriyor
10 Haziran 2021 - 16:23 www.finansgundem.com

ABD bankası State Street kripto para çılgınlığından yararlanmak için dijital birim oluşturdu. 40 trilyondan fazla varlığın sorumluğunu yöneten velayet bankası müşterilerin artan talebiyle bir dönüm noktasında olduklarını belirtiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

40 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten ABD bankası State Street, piyasa düzenleyicilerinin kripto para sektörüne ilişkin sınırlayıcı kurallar koymayı tartıştığı bir dönemde müşterilerin kripto para ticareti yapmasına yardımcı olmak için yeni bir dijital birim kuruyor. Bir velayet bankası olan State Street’in yaptığı söz konusu hamle finans şirketlerinin müşterilerinden gelen kripto para ticareti baskısını gösteriyor.

State Street Digital'in başına geçecek olan Nadine Chakar Financial Times'a verdiği demeçte, bankanın son iki ila üç ay içinde kripto yatırımlarını yüzde 300 artıran müşterilere ayak uydurmak istediğini söyledi.

Chakar açıklamasında, “Şu anda kritik bir eşikteyiz ve bu alan çok hızlı ilerliyor. Kripto para ile bağış alan vakıflardan telefonlar alıyoruz. Bununla ilgili ne yapabiliriz ki? Bilançolarına kripto para birimlerini eklemeyi düşünen şirketler görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Velayet bankaları, fon yöneticilerine kayıt tutma ve ticari takas gibi idari hizmetler sağlayarak getiri elde ederler. Mart ayı sonu itibariyle, State Street'in gözetimi veya yönetimi altında 40,3 trilyon dolar ve kendi fon yönetimi kolunda 3,6 trilyon dolar bulunuyordu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, State Street'in dijital finans için yeni bölümünün oluşturulması, Bank of New York Mellon, Northern Trust ve Standard Chartered gibi rakiplerinin son aylardaki benzer hamlelerini takip ediyor.

Chakar, State Street'in araştırma projelerinde akademik kurumlarla ortaklık yaparak ve piyasa düzenleyicileriyle irtibata geçerek dijital biriminin lansmanına hazırlandığını söyledi.

Bununla birlikte, ABD’li düzenleyiciler, uygun gözetim eksikliğinin yatırımcılara zarar verme riski olduğu endişeleri nedeniyle 1,5 trilyon dolarlık kripto para piyasasını denetlemede daha aktif bir rol almaya hazırlanıyor. Bu yılın başlarında itibaren, ABD Merkez Bankası da dahil olmak üzere Finans sektörü denetçileri, sektör için bir "düzenleyici çevre" oluşturmak amacıyla ekipler oluşturuyorlar.

Chakar konuyla ilgili açıklamasında, "Piyasa düzenleyicilerinin bakış açısıyla kripto para hizmetlerinde desteklememizde sorun olmayan her şeyi destekleyeceğiz. Piyasa düzenleyicileriyle olan karşılıklı iletişimlerimiz yoğun bir şekilde sürdürülüyor" dedi.

State Street ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) önerdikleri kripto borsası işlem gören fonlarının ABD'de listelenip listelenemeyeceği konusunda da karar çıkarmasını bekliyor. Onay bekleyenler fonları arasında Mart ayında State Street'i fon yöneticisi ve hisse aracılık kurumu olarak atayan VanEck Bitcoin Trust da yer alıyor.

Chakar, State Street'in "kripto ETF'leri başlatmak isteyen çok sayıda müşterisi" olduğunu söyledi, ancak SEC'in VanEck tarafından yapılan başvurular üzerinde harekete geçmesi biraz zaman alabilir.

State Street üst düzey yöneticisi, "Bu işlemi doğru bir şekilde yapmak ve sektöre ihtiyacımız olan netliği sağlamak için daha fazla zamana ihtiyaçları varsa, müşterilerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Böyle durumlarda sabır bir erdemdir. Sabırlı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Birçok sektör yöneticisi gibi Chakar da State Street için dijital fırsatların kripto para birimlerinin ötesine geçtiğini ve finansı daha verimli hale getirmek için blockchain teknolojisini kullanmanın gerektirdiğini vurguladı. Chakar, blockchain teknolojisiyle “sektörün altını üstüne getirdiklerini” vurguladı.

Bitcoin düşerken bireysel yatırımcılar Ethereum’a yöneliyor

 

Basel’den bankalara uyarı: Kriptoları sıkıca regüle edin!

 

ABD enflasyonunda 13 yıl sonra bir ilk!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)