BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrenin sırrı çözüldü! Kim'den ilk resmi ziyaret Çin'e ----

Trenin sırrı çözüldü! Kim'den ilk resmi ziyaret Çin'e

Trenin sırrı çözüldü! Kim'den ilk resmi ziyaret Çin'e
28 Mart 2018 - 06:10 www.finansgundem.com

Pekin'de önceki gün dikkatleri çeken ve içinden inenlerin büyük bir başkanlık konvoyuyla geçiş yaptığı trenin sırrı resmen çözüldü. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Çin'e gittiği iddiaları bugün doğrulandı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2011'de iktidara gelmesinden beri ilk kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Çin ve Kuzey Kore'nin devlet medyası, Kim'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştüğünü doğruladı.

Çin'in başkenti Pekin'de önceki gün dikkatleri çeken ve içinden inenlerin büyük bir başkanlık konvoyuyla geçiş yaptığı trenin sırrı resmen çözüldü. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Çin'e gittiği iddiaları başta Çinli yetkililer tarafından inkar edilse de bugün doğrulandı.

Kuzey Kore ve Çin basını, Kim'in Kuzey Kore lideri olarak ilk yurtdışı ziyaretini Pekin'e yaptığını duyurdu.

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'ya göre Kim, eşi Ri Sol-ju ile birlikte 25-28 Mart arası Çin lideri Şi Cinping'in daveti üzerine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kim, Güney Kore ve ABD ile nisanda düzenlenmesi planlanan zirveler öncesi yapıldığı için önemi daha da artan ziyarette 'nükleersizleşmeye olan bağlılığını' teyit etti.

ABD'YE MESAJ

Kim, Güney Kore Başkanı Moon Jae-in ve ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmeye hazır olduğunu da bir kez daha yineledi.

Şinhua'nın aktardığına göre Kim şu ifadeleri kullandı: "Güney Kore ve ABD çabalarımıza iyi niyetle yaklaşır, barış ve istikrar atmosferi yaratır ve aynı zamanda barışın hayata geçirilmesi için ilerlemeye yönelik senkronize önlemler alırsa Kore Yarımadası'ndaki nükleersizleşme meselesi çözülebilir.

Çin Dışişleri'nden yapılan açıklamada da Kim'in 'Kuzey Kore gerginlikleri azaltmak için inisiyatif alması ve barış görüşmeleri için tekliflerde bulunması sonrası Kore yarımadasındaki durumun iyileşmeye başladığını söylediğini' aktardı.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ

Bu ziyaret, babası Kim Jong-il'in Mayıs 2011'de hayatını kaybetmesinin ardından liderlik koltuğuna oturan Kim'in bilinen ilk yurtdışı ve Çin ziyareti.

Bununla birlikte Kim, ilk kez bir devlet başkanıyla da bir araya gelmiş oldu. Kim Jong-il, iktidarda bulunduğu süre içerisinde Çin'i birçok kez ziyaret etmişti.

TRUMP'A GÖNDERİLEN NOT

Ziyarete ilişkin diğer taraflardan da açıklamalar geldi. Güney Kore, Çin'in zirvenin sonuçlarıyla ilgili olarak kendilerine bilgilendirme yapacağını belirtti. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Şi'nin Trump'a Kim ziyaretiyle ilgili kişisel bir not gönderdiğini söyledi ama mesajda neler yazdığına ilişkin bir ifade kullanmadı.

​Güney Kore geçen ay ABD'nin, Kuzey Kore'nin görüşme teklifini kabul ettiğini duyurmuş, nisan sonuna kadar Trump- Kim zirvesi düzenleneceğini açıklamıştı.

Daha önce de Güney Kore lideri Moon ile Kim arasında yine nisanda zirve planlandığı aktarılmıştı.

Güney ve Koreli yetkililer 29 Mart'ta da henüz tarihi belli olmayan bu Moon- Kim zirvesinin ayrıntılarını görüşmek için sınır hattındaki Panmunjom'da bir araya gelecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)