BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrendyol ve Fawaz Alhokaır Group işbirliği anlaşması imzaladı----

Trendyol ve Fawaz Alhokaır Group işbirliği anlaşması imzaladı

Trendyol ve Fawaz Alhokaır Group işbirliği anlaşması imzaladı
27 Ekim 2022 - 13:40 www.finansgundem.com

İmzalar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin liderlik ettiği Türkiye delegasyonu ile Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed bin Abdullah al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid al-Falih’ın katıldığı resmi törende atıldı.

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol ile Suudi Arabistan’ın lider perakende şirketi  Fawaz Alhokair Group arasında işbirliği anlaşması yapıldı. İşbirliğinde imzalar,  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin liderlik ettiği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun da aralarında bulduğu Türkiye delegasyonu ile Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed bin Abdullah al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid al-Falih’ın katıldığı resmi törende atıldı. Riyad’ta bu yıl altıncısı düzenlenen “Gelecek Yatırım Girişimi Zirvesi” kapsamındaki resmi törende Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Fawaz Alhokair Genel Müdürü ve CEO'su Mohamad Mourad da hazır bulundu. Anlaşma kapsamında Trendyol, Türkiye’de üretilen ürünleri Suudi Arabistan pazarındaki müşterilerle buluşturacak. Ayrıca fiziksel mağaza da dahil olmak üzere, Suudi Arabistan'da büyümeye yönelik diğer fırsatlar için Fawaz Alhokair Group ile işbirliği kuracak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: İki ülke arasındaki yatırımlar önümüzdeki dönem katlanarak artacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, anlaşmaya ilişkin olarak: “Türkiye, güçlü ve esnek üretim altyapısı, nitelikli iş gücü, rekabetçi AR-GE ve teknoloji ekosistemiyle küresel tedarik zincirinde çok önemli bir ülke. Ülke olarak sahip olduğumuz bu yetkinlikler, yakın coğrafya ile kurulacak karşılıklı fayda eksenindeki işbirlikleri açısından önemli bir potansiyel barındırıyor. “Gelecek Yatırım Girişimi Zirvesi” esnasında Türkiye delegasyonu öncülüğünde bu işbirliğinin hayata geçmesini çok önemsiyoruz.  Ülkemizin lider teknoloji şirketi Trendyol’un Fawaz Al Hokair Grup ile işbirliğine imza atmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca bu kapsamda, Türkiye’de üretilen ürünlerin Suudi Arabistan pazarında tüketicilerle buluşmasını da ayrıca önemli buluyoruz. E-ticaret alanında Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliklerine güzel bir örnek olan bu başlangıcın devamının da geleceğine inanıyoruz. Suudi Arabistan ile ülkemiz arasındaki yatırımların önümüzdeki dönemde katlanarak artacaktır”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise, “Türkiye'deki teknoloji girişimlerinin küresel ölçekte rekabetçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. Türk teknoloji girişimlerine güvenen uluslararası yatırımcılar da bu şirketlerin dünyaya açılmasına önemli katkılar sağlıyor. “Gelecek Yatırım Girişimi Zirvesi” (FII) zirvesi vesilesi ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati liderliğinde bulunduğumuz Riyad'da, Trendyol ile Fawaz Al Hokair Grup arasındaki işbirliği adımını tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Veliaht Prensin ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımların artırılması için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise açıklamasında şunları kaydetti: “Trendyol ile Fawaz Alhokair Group arasındaki işbirliğinin gerçekleşme sürecindeki desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati başta olmak üzere Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed bin Abdullah al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid al-Falih’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili e-ticaret hacmini artırmada stratejik öneme sahip bir ortaklığın ilk adımını atıyoruz. Suudi Arabistan’a, ilk etapta,  Fawaz Alhokair Group işbirliğinde, Türkiye çapında 600 fabrikada üretilen yerli ürünlerimizin e-ihracatını yapacağız. Fawaz Alhokair Group’ın operasyonel yetenekleri ve pazar bilgisi ile Trendyol'un gelişmiş teknolojik altyapısının, lojistik ve üretim anlamındaki yetkinliklerinin yaratacağı sinerji,  Türk üretici ve satıcılarına Suudi Arabistan pazarına erişim olanağı sunacak. Bu anlamda işbirliğinin başarısına yürekten inanıyoruz."

Fawaz Alhokair Group'un Grup Genel Müdürü ve CEO'su Mohamad Mourad ise şunları söyledi: “Sayın Bakanlara bugün verdikleri destek için teşekkür ederim. Trendyol, e-ticaretteki  yenilikçi uygulamalarında sürekli olarak çıtayı yükseltiyor. Çok kanallı perakendecilikteki kapsamlı uzmanlığımızın markanın Suudi Arabistan'da ve onun da ötesinde büyümesini destekleyeceğini umuyoruz. Fawaz Alhokair Group, Trendyol'un Suudi Arabistan'daki fiziksel ve dijital ayak izini büyütmede çok önemli roller oynayacak."

TOGG ve Trendyol'dan iş ortaklığı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)