BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrakya'ya yeni havaalanı yapılacak----

Trakya'ya yeni havaalanı yapılacak

Trakya'ya yeni havaalanı yapılacak
01 Ocak 2015 - 12:40 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Trakya bölgesinde yeni bir havaalanı inşa etme planlarının olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara - İzmir tren hattını hızlandıracaklarını belirterek, Ankara - İzmir hattı üzerindeki Afyon - Uşak bölümünün ihalelerine ilişkin değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü, yeni yılda da Turgutlu’ya kadar olan kısmın ihalelerine çıkacaklarını açıkladı. Elvan, “Trakya bölgesinde yeni bir havaalanı inşa etme hedefimiz var. Bu konuda çalışmalar sürüyor” dedi.
 
Elvan, 2014 yılını değerlendirdiği basın toplantısında, demiryolu yatırımlarını öncelikli olarak gördüklerini söyledi. Ankara-İzmir tren hattını hızlandıracaklarını kaydeden Elvan, Ankara-İzmir hattı üzerindeki Afyon-Uşak bölümünün ihalelerine ilişkin değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü, yeni yılda da Turgutlu’ya kadar olan kısmın ihalelerine çıkacaklarını açıkladı. Elvan, Konya-Karaman hattını 2015’de tamamlamış olacaklarını, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının ihalesini gerçekleştireceklerini, Mersin-Adana hızlı tren hattının yapımına da başlayacaklarını kaydetti. Elvan, Ankara Keçiören metrosunda test sürüşlerinin Haziran’da başlayacağını bildirerek, “Hedefimiz 2015’te Keçiören hattını açmak” dedi.
 
Mersin’e konteyner limanı
2014’te uçak trafiğinde yüzde 15’lik artış sağlandığını, iç hat yolcu sayısının da yüzde 13 arttığını anlatan Elvan, “Trakya bölgesinde yeni bir havaalanı inşa etme hedefimiz var. Bu konuda çalışmalar sürüyor” dedi.
Filyos Limanı altyapı ihalesine çıkıldığını söyleyen Elvan, bu limanın yapım çalışmalarının 2015’te başlayacağını belirterek “Mersin’e yönelik konteyner limanı yapımı için de ihale sürecine gireceğiz. Yat limanı kapasitemizde de ciddi bir artış hedefliyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)