BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrakya sandık başında----

Trakya sandık başında

Trakya sandık başında
21 Kasım 2021 - 09:27 www.finansgundem.com

Trakya'da yaşayan çifte vatandaşlar, bugün Bulgaristan'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bir kez daha sandık başına gitti.

Seçimler için Edirne'de 3, Kırklareli'nde 7, Tekirdağ'da ise 12 sandık kuruldu. Edirne'de Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan'da oy kullanıldı.

Çifte vatandaşların oy verme işlemlerinden önce sandık görevlilerince pasaport ve kimlik bilgileri kontrol edildi.

126 SANDIKTA OY KULLANILIYOR

Kırklareli'nde yaşayan çifte vatandaşlar Kırklareli TOBB Anadolu Lisesi'nde sandık başına gitti. Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, gazetecilere, Türkiye'de 126 sandıkta oy kullanıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda mevcut cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Anastas Gercikov'un yarıştığını ifade eden Ateş, tüm çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Tekirdağ'da da yaşayan çifte vatandaşlar sandık başına giderek oylarını kullandı.

"AMAÇLARI İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMAK"

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu, Bulgaristan yönetiminin, Türkiye’nin bu ülkede yapılan seçimlere müdahale ettiği iddialarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, gerek Bulgaristan’da yaşayan Türk halkının gerekse başka ülkelerde yaşayan ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan herkesin ülkedeki seçimlerde oy kullanma hakkının bulunduğu belirtildi.

Oy kullanma hakkının yasalarla güvence altında olduğu ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bu hakkın aslı olmayan gerekçelerle yönlendirmeye tabi tutulduğunu iddia etmek ve halkı galeyana getirerek nefret söylemlerinde bulunmasına sebep olmak, devlet adabına uymamaktadır. Amaçları, (seçimleri) iç siyaset malzemesi haline getirmek olan Bulgaristan yöneticilerini akılcı yaklaşımlara davet ediyor, insanların oy kullanabilmeleri için her türlü kolaylığı sağlamalarını tavsiye ediyoruz. Bulgaristan Cumhuriyeti yöneticilerinin mesnetsiz gerekçelerle Türkiye'nin bu ülkede yapılan seçimlere müdahale ettiği iddiaları ve Bulgar halkını kışkırtmaya çalışması kabul edilemez.

ABD'den başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışan 6 İranlıya yaptırım

Libya'da seçim krizi derinleşiyor

Jürgen Klopp: Donald Trump ve Boris Johnson'ın seçimleri kazanması dünya için kötü bir işaret

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)