BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrafikte alkolden daha kötü----

Trafikte alkolden daha kötü

Trafikte alkolden daha kötü
12 Mayıs 2013 - 22:59 www.finansgundem.com

ABD'de direksiyon başında mesaj yazarken meydana gelen kazalarda ölen gençlerin sayısı oldukça fazla

New York merkezli Cohen Çocuk Tedavi Merkezi uzmanlarının yaptığı araştırmada ABD'de gençler arasında direksiyon başında mesaj yazarken kazaya sebep olma oranının arttığına dikkat çekti. Uzmanlara göre bu şekilde kazada ölenlerin sayısının alkollü araç kullanıp da kazada ölenlerin sayısından fazla olduğunu açıkladı.
Çalışmaya göre her yıl 3 binden fazla genç direksiyon başında cep telefonunda mesaj yazarken meydana gelen kazalarda ölüyor. Buna karşılık alkollü araç kulanıp da kazada ölen gençlerin sayısı 2700 olarak belirtildi.
Cohen Çocuk Tedavi Merkezi'nden Dr. Andrew Adesman "Gerçek şu ki gençler haftanın her günü alkol içmiyor. Ancak haftanın her günü yanlarında cep telefonu taşıyor ve onunla mesaj yazıyorlar" diyerek yaygın olan bir soruna dikkat çekti.
Araştırmaya göre yasaklar da bu durumun önüne geçemiyor. Direksiyon başında mesaj yazmanın yasak olduğu eyaletlerde yaşayan genç erkeklerin yüzde 57'si direksiyon başında cep telefonuyla mesaj gönderdiğini kabul ediyor. Yasak olmayan eyalette yaşayanların ise yüzde 59'u direksiyon başında mesaj attığını söylüyor. Toplamda gençlerin yarısından fazlasının direksiyon başında mesaj önderdiği ortaya çıkmış oldu.
Cohen Çocuk Tedavi Merkezi'nden Alexandra Bailin'in 2011'de yaptığı bir başka araştırmada gençlerin yüzde 43'ünün son bir ayda en az bir kere direksiyon başında mesaj yazdığını kabul ettiği belirtilmişti. O araştırmada mesaj yazmanın kaza riskini 23 kat daha artırdığı tespit edilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)