BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat Trafik sigortasına yeni düzenleme mi geliyor?----

Trafik sigortasına yeni düzenleme mi geliyor?

 Trafik sigortasına yeni düzenleme mi geliyor?
14 Ekim 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik poliçe primlerinin vatandaşlar için sürdürülebilir bir hale gelmesi adına kişi bazlı poliçe gibi yapısal reformlarla sürdürülebilir olmasını, bu kapsamda yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK), Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelinerek, yapısal dönüşüm adımları anlatıldı.

SEDDK'den yapılan açıklamaya göre, finansal mimaride giderek artan rolü kapsamında, sektör gelişimini ve büyümesini önceleyen SEDDK, Türkiye’de hizmet veren çok uluslu sigorta şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Zorunlu Trafik Sigortası tarifesinde 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı bir güncellemeye gidildiğini anımsatarak, “Yapılan tarife değişikliği sonrası poliçe üretimini yakından takip ediyoruz. Trafik poliçe primlerinin vatandaşlarımız için sürdürülebilir bir hale gelmesi adına kişi bazlı poliçe, tahkim sisteminde iyileştirme, doğrudan tazmin gibi yapısal reformlarla sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Hazırlanmakta olan Vizyon Belgesi kapsamında yüzde 5 olan sigorta payının ve yüzde 1,5’lik penetrasyon oranının artması için ürün çeşitliliğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

“Düşük penetrasyonumuz aynı zamanda birçok fırsatı içinde barındırıyor. Bu bağlamda genç nüfus ve dijitalleşme önemli avantajlar sunuyor. Ayrıca düzenleyici otorite olarak riskleri yakından izleyip analiz ederek hızlı aksiyon alıyoruz. Hayata geçireceğimiz yapısal dönüşüm adımlarıyla sektörde sürdürülebilirliği, istikrarı ve öngörülebilirliği sağlamayı hedefliyoruz. Böylece, tüm yatırımcıların ihtiyaç duyduğu güven ortamını sağlamış olacağız.”

 

Kasko ve trafik sigortasına kalıcı çözüm geliyor

 

Trafik sigortasında yeni dönemin ayrıntıları

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)