BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTraderlar teşvik sinyallerini umursamıyor----

Traderlar teşvik sinyallerini umursamıyor

Traderlar teşvik sinyallerini umursamıyor
04 Şubat 2016 - 13:43 www.finansgundem.com

Döviz traderları, Mario Draghi'nin euronun değerini düşürmesi beklenen teşvik sinyallerine fazla önem vermiyorlar

Euro, Perşembe günü dolar karşısında üç aydan fazla bir sürenin zirvesine yükseldi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı'nın enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturan küresel baskılara ilişkin harekete geçmek için hazır olduğunu açıklaması, euronun yükselişini durdurmada etkili olmadı. Avrupa parası, bu hafta yüzde 3 değer kazanarak, Mart ayından bu yana görülen en güçlü yükselişine hazırlandı.

Eurodaki yükselişin, AMB Başkanı Draghi'nin teşvik sinyalinin küresel ekonomideki karamsar durum nedeniyle etkili olamamasını işaret etmesi, merkez bankalarının ekonomilerini desteklemede önemli ölçüde zorluklarla karşı karşıya olduklarını işaret ediyor. ABD'de giderek azalan yüksek faiz beklentilerinin üzerine, Draghi'nin beklentilerin altında teşvik açıklayarak traderları hayal kırıklığına uğratığı Aralık ayı deneyimi, euronun 2009 yılından bu yana görülen en sert yükselişi gerçekleştirmesinde etkili oluyor. Güçlü euro, ithalat fiyatlarını baskılayarak deflasyon ile mücadeleye olumsuz etkide bulunuyor.

Kopenhag'da Danske Bank A/S baş analisti Jens Peter Sorenson, “Euronun değer kaybetmesi için, AMB'nin bugüne kıyasla çok daha güvercin olması gerekiyor. Draghi her zaman çok dikkatli hareket ediyor fakat piyasa, Aralık deneyiminden dolayı bu kez Draghi'den de dikkatli davranıyor. ABD ekonomisi ile ilgili gelişmeler, şu anda daha baskın bir unsur” dedi.

Euro, dolar karşısında 22 Ekim'den beri görülen en yüksek seviye olan 1.1170'i görmesinin ardından, Londra saatiyle 10:22'de yüzde 0.5 yükselerek 1.1158 seviyesinden işlem gördü. Euro, yen karşısında ise üç günden bu yana ilk kez yükselerek yüzde 0.3 değer kazandı ve 131.30 seviyesine geldi. Dolar, yüzde 0.2 düşerek yen karşısında 117.68'den alıcı buldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)