BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrabzon'dan dünyaya ihracat----

Trabzon'dan dünyaya ihracat

Trabzon'dan dünyaya ihracat
28 Temmuz 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Trabzon'dan yılın ilk yarısında fındık ve mamülleri, yaş meyve sebze, su ürünleri ve hayvansal mamuller başta olmak üzere 484 milyon 510 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Rusya Federasyonu, İtalya ve Almanya en fazla dış satım yapılan ülkeler oldu. Kentten Rusya Federasyonu'na 84 milyon 594 bin 443, İtalya'ya 67 milyon 826 bin 432 ve Almanya'ya 65 milyon 796 bin 915 dolarlık ürün satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği verilerinden derlenen bilgiye göre, kentten yılın ilk yarısında 124 ülkeye 264 bin 694 tonluk ihracat gerçekleştirildi.

Geçen yılın aynı döneminden farklı olarak Slovenya, Hong Kong, Zambia, Angola, Gine, Kostarika, Bahreyn, Gabon, Moğolistan, Dominik Cumhuriyeti, Uganda, Cibuti, Hırvatistan ve Mauritius'a da ihracat gerçekleştirildi.

Trabzon'dan yılın ilk yarısında 27 sektörden ihracat yapıldı. Fındık ve mamulleri, yaş meyve sebze, su ürünleri ve hayvansal mamuller en fazla dış satım yapılan 3 sektör oldu.

"Trabzon ihracatından beklentimiz yüksek"

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölge ve ülke ihracatında Trabzon'un önemine işaret etti.

Trabzon ihracatından beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Gürdoğan, bu kapsamda gelecek 6 ayın çok daha güzel rakamlarla tamamlanacağından ümitli olduklarını dile getirdi.

Gürdoğan, dünya genelinde ve özellikle en çok ihracat yapılan pazarlardan Avrupa ülkelerinde yaşanmakta olan resesyonun ve Rusya-Ukrayna savaşının uzamasının, ihracat açısından önemli riskler içerdiğini kaydetti.

6 ayda 68 milyon dolarlık bisiklet ihracatı

 

Tavuk eti ihracatı yüzde 54 arttı

 

Rusya'nın petrol ihracatı azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)