BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrabzon'da orman yangını----

Trabzon'da orman yangını

Trabzon'da orman yangını
26 Kasım 2023 - 20:42 www.finansgundem.com

Trabzon’un Sürmene ilçesinde meydana gelen orman yangınında 3 itfaiye eri dumandan etkilendi. Trafodan kaynaklanan yangın sebebiyle 17 ev boşaltıldı

Trabzon'un bir çok ilçesinde akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın çıktı.

Trabzon'da öğleden sonra şiddetli rüzgar etkisini gösterdi. Trabzon'un Ortahisar, Maçka, Tonya, Yomra ve Sürmene ilçeleri başta olmak üzere 10'un üzerinde noktada orman, örtü, trafo ve ev yangınları çıktı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle bir çok yangının yaşandığı şehirde akşam saatlerinde Sürmene ilçesi, Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde çıkan yangında 40 arı kovanının ve bir evin yandığı öğrenildi.

Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında herhangi bir can kaybı olmadı.

Maçka ilçesi Esiroğlu mevkiinde şiddetli rüzgar ve fırtınaların ardından ormanlık alanda yangın çıkarken yangına itfaiye ekipleri bölgenin sarp ve ulaşılamaz olması nedeniyle müdahale edemezken yangının büyümesinden endişe ediliyor.

"17 adet evin tahliyesini gerçekleştiriyoruz"

Çıkan yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Hepimize geçmiş olsun. Sürmene’de, Maçka’da ve Akçaabat’ta küçük çaplı yangınlar var ama en büyüğü Sürmene’deki. Akçaabat ve Maçka’daki yangınlar söndürüldü. Şimdi de Sürmene’dekini kontrol altına almaya çalışıyoruz. İtfaiye yangın söndürme araçları ve ekipler buradaki yangına müdahale ediyor. Tedbir amaçlı olarak tespit ettiğimiz 17 adet evin tahliyesini gerçekleştiriyoruz. 7 tanesini şu ana kadar boşalttık. Bunların hepsi tedbir amaçlı. Bu evlerden çıkan vatandaşlarımız güvenli yerlere yerleştirildi. Yangınlar çok büyük orman yangınları değil ancak çok büyük bir rüzgar var, bu rüzgar da her zaman aynı yönden esmiyor. Farklı yönden estiği için de arkadaşlarımız kendilerini güvenli bir duruma alarak yangını söndürme çalışmalarını yapmaları gerekiyor. Dumandan etkilenen üç tane arkadaşımız şu an hastanede. Hayatı tehlikeleri yok. Şimdilik durum bu. Ekipler gelmeye devam ediyor, inşallah kısa zamanda söndürülür diye temenni ediyoruz" dedi.

İTÜ Rektörlük binasında yangın!

AVM'de yangın dehşeti: En az 9 ölü

İstanbul'da balık halinde korkutan yangın!

10 katlı iş merkezinde yangın paniği

Trafo yangını ormana sıçradı

Çanakkale'de orman yangını

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)