BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Tosuncuk' tutuklandı!----

'Tosuncuk' tutuklandı!

'Tosuncuk' tutuklandı!
07 Temmuz 2021 - 17:31 www.finansgundem.com

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

"Çiftlik Bank" davası sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Brezilya'dan geldiği İstanbul Havalimanı'nda 3 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen, buradaki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Aydın'ın savcılıkta verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı.

Çiftlik Bank sistemini nasıl kurduğunu anlatan Aydın, 1991 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğduğunu, ortaokulu bitirdikten sonra şirketlere internet sitesi yapmaya başladığını, bir arkadaşı ile beraber Bursa'da esnafları dolaşıp ihtiyacı olanlara 300-400 lira karşılığında web sitesi yaptıklarını belirtti.

Antalya'ya 2015 yılında gittikten sonra bir firmada sosyal medya uzmanı olarak çalıştığını kaydeden Aydın, daha sonra kendi işini kurmaya karar verdiğini, daha önceden tanıdığı arkadaşı E.A. ile "Çiftlik Bank" oyununun yazılımını yaptıklarını aktardı.

Aydın, arkadaşına yaptığı bu sitenin oyunu ile ilgili 500 lira ödeme yaptığını, oyunla ilgili web sitesini kurduktan sonra 2015 yılı Ağustos ayında "çiftlik oyun" sitesini faaliyete geçirdiklerini, "Çiftlik Bank" oyun sitesinin de kendisine ait şahıs firması üzerinden başladığını dile getirdi.

İfadesinde, ilk başta çok yüksek beklentilerle buna başlamadığını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

Ufak beklentilerle bu işe girdim. Facebook'ta oyunumun reklamını yaptırdım. Bu sanal oyunumda, sanal hayvanlardan elde ettiğim sanal ürünler ve bu sanal ürünlerin satılabileceği bir pazar oluşturmuştum. Faaliyetime başladıktan sonra bir ay içerisinde yaklaşık 10 bin üyeden 30 bin lira kadar para benim hesabıma geçmişti. Daha fazla kişiye ulaşmam gerekiyordu. Bu elde ettiğim kazançla daha fazla reklam yapmaya başladım. Faaliyetlerimde üçüncü aya geldiğimizde oyunda yaklaşım üye sayım 20 bine ulaşmıştı ve bu üyelerden yaklaşık 500 kişi yatırımcıydı. Bu nedenle sistemle ilgili üyelerin isteklerine yetişemez hale geldim ve yanıma eleman aramaya başladım. Ben bu işleri 'home ofis' olarak yapmaktaydım. Adıma olan şahıs firması üzerinden oyun ile ilgili ismini hatırlamadığım muhasebecim aracılığıyla fatura düzenleyip vergi ödemelerimi yapmaktaydım.

Faaliyetlerinin 4. ayında, oyun üzerinden üyelerin artması nedeniyle bir şirket kurmaya karar verdiğini kaydeden Aydın, bir üyesinin tavsiyesi ile çiftlik hayvanlarının ürünlerinin satışına ilişkin şarküteri açmayı planladığını ve akabinde de "Çiftlik Bilgi İşlem Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi"ni Bursa'nın Beşevler semtinde kurarak, şarküteri işletmeye başladığını söyledi.

Mali Şube'de 'Tosuncuk'a neler soruldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)