BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTosuncuk Mehmet Aydın Brezilya’da----

Tosuncuk Mehmet Aydın Brezilya’da

Tosuncuk Mehmet Aydın Brezilya’da
22 Ocak 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırarak yurtdışına çıkan Tosuncuk lakabıyla tanınan Mehmet Aydın’ın yazılımcısı açıkladı: Brezilya’da.

Cudi Cumhur Yurdakul, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 130 bin insanın para koyup en az 322 milyon TL'nin buhar edildiği Çiftlik Bank sisteminin yazılımcısı. Kaçmadığı ve kendisi 400 bin TL kaybettiği halde 14 ay cezaevinde tutulan ve halen yargılanan Yurdakul, Sözcü’den İsmali Saymaz’a konuştu. Cudi Cumhur Yurdakul Yurdakul, ‘Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın şu an Brezilya'da olduğunu kaydediyor. Tosuncuk'un yerli ve milli araba projesine girişmeyi tasarladığını belirten Yurdakul, ‘Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'ün imajından ötürü bundan vazgeçtiğini vurguluyor. Tosuncuk ile altı ay Arjantin, Brezilya ve Uruguay'da yaşayan Yurdakul, Aydın'ı tarif ediyor: Kokain, kadın ve kumar tutkunu. Eşi sigara içebilsin diye Arjantin'den Türkiye'ye jet kiralayacak denli lüks düşkünü.

Çiftlik Bank nasıl bir modeldi? Kim geliştirdi?

Sistemi Aydın'ın arkadaşı Eray Aker geliştirdi. Rusya'dan kopyalanan Çılgın Tavuklar adlı bir oyundan uyarlanmış. Piyasada başka örnekleri vardı. Bu yapının ayakta kalabileceğini düşünmemiştim. Aydın, bir yerde tökezleyecekti. Ben para yatırmadım. Sistemin çökeceğini tahmin ettiniz mi? Şirket sürekli borçlanıyordu. Absürt ve ütopikti.

Onca tesis ve fabrika hayata geçmedi mi?

Tabi ki geçti. Hatta ‘Acaba başarabilirler mi?' diye düşünmedim değil. Gidişat olumlu bir vizyon gösteriyordu. Aydın'ın ‘Kaçacağım' gibi bir söylemi olmadı. ‘Bir yere gitmiyoruz' dedi. Çiftlik Bank batmadan üç ay kadar önce Türkiye'deydi.

Mehmet Aydın, nasıl biriydi?

Personeli insan olarak görmüyor. Fakat politik ve tutarlıdır. Liderdi. Babasından mutassıptır. Ama rap müzik yapıyor, uyuşturucu kullanıyor.

Tosuncuk'un 500 Bitcoin cihazı nerede?

 

Tosuncuk'un adresi Interpol'e bildirildi

 

'Tosuncuk'uk yeni marifetleri: Suikast ve uyuşturucu ticareti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum23 Ocak 2021 01:03

    Yav arkadaş bu tüysüze nasıl para verdiniz borç istese on lira 20 lira harçlık dese neyse adam para verin işleteyim demiş sizde buna inanmışsınız