BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTorpilli Rusları işe alan Deutsche Bank'a para cezası----

Torpilli Rusları işe alan Deutsche Bank'a para cezası

Torpilli Rusları işe alan Deutsche Bank'a para cezası
26 Ağustos 2019 - 08:59 www.finansgundem.com

Alman bankası Deutsche Bank, çıkar sağlamak amacıyla Rus hükümet yetkililerinin akrabalarını işe aldığı suçlamasıyla ABD’de para cezasına çarptırıldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Rusya başta olmak üzere yabancı devletlerin yetkililerinin akrabalarını çıkar sağlamak amacıyla işe aldığı iddiasıyla Deutsche Bank’ı 16 milyon dolar para cezasına çarptırdı. 

Prime ajansının haberine göre, SEC açıklamasında, bankanın şaibeli işe alımları 2009-2012 yılları arasında yaptığının belirlendiği belirtildi.

Bankanın maddi çıkar sağlamak amacıyla işe aldığı Rusya vatandaşlarının çoğunun kalifiye olmadığı, bu kişilerin Deutsche Bank’ın Londra ofisinde görevlendirildikleri iddia edildi. 

SEC ayrıca, Rusya’da 2009 yılında bakan yardımcılarından birinin, kızının Deutsche Bank Moskova ofisinde işe alınması için girişimde bulunduğunu, bankanın genel müdürünün onay vermesinin ardından bu kişinin Moskova’da, ardından da Londra’da görevlendirildiğinin tespit edildiğini öne sürdü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)