BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemToronto'daki minibüs saldırısı davası başladı----

Toronto'daki minibüs saldırısı davası başladı

Toronto'daki minibüs saldırısı davası başladı
25 Nisan 2018 - 08:27 www.finansgundem.com

Kanada'nın en büyük kenti Toronto'da bir minibüsün yayaların arasında dalması sonucu en az 10 kişinin öldüğü saldırıda aracı kullanan zanlının 10 kişiyi öldürmekten dolayı 1. derece cinayetten yargılandığı açıklandı.

Kanada’nın en büyük kenti Toronto'da Pazartesi günü gerçekleşen minibüs saldırısında hayatını kaybeden kurbanlar için kazanın gerçekleştiği kaldırım kenarı anıta dönüştürüldü. Halk üzerinde derin üzüntü yaşatan saldırıda 10 kişi ölmüş 13 kişi ise yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanlardan birinin bir Amerikan yatırım şirketi için çalışan Anne Marie D'Amico isminde genç bir kadın olduğu açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken olay sonrası gözaltına alınan zanlıların yargılanmasına başlandı. Olayın ana şüphelisi 25 yaşındaki Alek Minassian isimli kişi aracı kullanan zanlı 10 kişiyi öldürmekten dolayı 1. derece cinayetten yargılanıyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırı sonrasıKanada halkına birliktelik çağrısında bulundu. Trudeau: "Biz Kanadalılar her gün gündelik işlerimizi yaparken korku içinde yaşamayı seçemeyiz. Tüm kanadalıların sevdiği özgürlüklere değerlere sadık kalmaya devam etmeli ve Kanadalıları güvende tutmak için elimizden geleni yapmaya odaklanmalıyız." şeklinde konuştu.

Saldırının Uluslararası terörizme herhangi bir bağlantısının bulunmadığı yönünde bir kanaat oluşmuş olsa da saldırıyla ilgili belirsizlik tamamen ortadan kalkmış değil. Soruşturmayı yürüten yetkililerin üzerinde durdukları bir başka hususun ise saldırıda daha çok kadınların hedef alınmış olması.

Toronto'da minibüsle katliam: 9 ölü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)