BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTorba'dan Damat'a santral çıktı----

Torba'dan Damat'a santral çıktı

Torba'dan Damat'a santral çıktı
15 Temmuz 2013 - 11:03 www.finansgundem.com

Damat Tween’in sahibi Süleyman Orakçıoğlu, torba yasadaki düzenlemeyle Çanakkale’ye 10 megavat gücünde santral inşa edebilecek

Meclis’te Cuma günü kabul edilen 80 maddelik torba yasadan erkek giyim markalarından Damat Tween’e rüzgar santrali çıktı. Daha önce rüzgar santrali kurmak için yaptığı lisans başvurusu, yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle reddedilen OR Enerji, torba yasayla getirilen ‘af’la Çanakkale’ye 10 megavat gücünde santral inşa edebilecek.
Elektrik piyasasıyla ilgili yasaya eklenen  geçici maddeyle, rüzgar santrali kurmak amacıyla başvuru yapan ancak yükümlülüklerini  yerine getiremediği için reddedilen başvurulara ‘af’ getirildi. Bu kapsama giren yatırımcıların, yasanının yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuruda bulunması gerekiyor.
Çanakkale’ye RES kuracak
Habertuk’te yer alan habere göre geçici maddeden başta Damat-Tween markasıyla tanınan Süleyman Orakçıoğlu ile kardeşinin ortak olduğu OR Enerji olmak üzere 30’a yakın yatırımcı yararlanacak. OR Enerji’nin 2000’li yılların ikinci yarısında Çanakkale’de 10 megavat rüzgar enerji santrali RES kurmak üzere yaptığı başvuru reddedilmişti. Şimde OR Enerji, bu düzenlemeyle önlisans alıp yatırıma başlayabilecek. (Haberturk/Olcay Aydilek)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)