BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTorba yasa ile emlak sektöründe neler değişecek?----

Torba yasa ile emlak sektöründe neler değişecek?

Torba yasa ile emlak sektöründe neler değişecek?
07 Kasım 2017 - 10:20 www.finansgundem.com

Bir süredir gündemde olan torba yasada gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiren 5 düzenleme mevcut. Peki, bu düzenlemeler ile sektörde neler değişecek?

Öncelikle torba yasa, devlete ait bazı taşınmazların, halen kullananlar veya diğer talipliler tarafından satın alınabilmesine imkan sağlıyor. Sektörü etkileyecek 4 madde bunun üzerine kurulu. Sonuncu madde ise özellikle sonradan büyükşehir olan illerde yaşanan rahatsızlıklara çözüm olmaya çalışıyor. Büyükşehir olunca köy statüsünü kaybeden ve birer mahalle olarak anılan bir çok yerde emlak vergilerinin yükselmesi, vatandaşın isyan etmesine neden olmuştu. Hükümet, torba ya ile vergisel anlamda geçiş sürecini 2020’ye ötelemeyi amaçlıyor.

İşte görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarı’sında bulunan ve gayrimenkul sektörünü etkileyecek düzenlemeler;

1- Bazı kamu lojmanları satışa konu olabilecek. Lojmanda oturan kamu görevlilerine öncelikli satın alma hakkı verilecek.

2- Hazineye ait olup belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler kullanıcılarına doğrudan satılabilecek.

3- Tasarı ile turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecek. Ayrıca isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecek.

4- Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazların kira süresi azami 3 yıl olacak. Bu süre ancak 10 yıla kadar artırılabilecek.

5- Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine ertelenecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)