BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemToplu taşımaya zam!----

Toplu taşımaya zam!

Toplu taşımaya zam!
20 Mart 2013 - 15:51 www.finansgundem.com

Van'da, şehir içi yolcu taşıma ücretleri 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa çıkarıldı

Van Belediye Meclisi'nin aldığı kararla toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa çıkarılan yolcu taşıma ücretleri vatandaşın tepkisine neden oldu. Zamdan dolayı şoförlerle tartışmaya başlayan vatandaşlar, uzun ve yakın mesafeler arasında bir ücret farkı olmamasını ve fazla yolcu denetimlerinin yapılmamasını eleştirdi. Toplu taşıma araçlarına koltuk sayısının çok üstünde yolcu alınmasının artık normal karşılandığını, buna herkesin şahit olduğunu da vurgulayan vatandaşlar, belirli saatlerde ise bazı hatlarda minibüs bulamama sıkıntısının halen devam ettiğini kaydettiler. Yolcu taşıma araçlarına çok ciddi bir şekilde düzenleme getirilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, 'Bu zam çok yüksektir. Belediye burada ilimizin ve halkın konumunu ele almadan bir zam yapmıştır. Bu tamamen bir keyfi uygulamadır. Mesafeleri kısa olan bir ilde, bu denli bir zammın yapılması doğru değil. Ayrıca yıllardır kısa mesafeye de uzun mesafeye de aynı ücretin alınması adil bir davranış değil. Yeniden bir düzenlemenin getirilmesi gerekir' diye konuştular.
Zam yapılması konusunda bazı kooperatiflerin Van Belediyesi'ne başvurduğunu ve zam kararının belediyenin verdiğini anlatan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, 'Bu zammın odamızla hiçbir ilgisi yoktur. Buna herhangi bir açıklama yapmamız bile doğru değil. Ama zam konusunda geçmiş dönemlerde bize yapılan taleplerde, biz kilometreler arası mesafeler başta olmak üzere benzin fiyatlarının oranı ve diğer illerle karşılaştırma yaparak değerlendiriyoruz. Van kısa mesafeli bir il olduğu için burada kilometreler arası mesafelerin mutlaka göz önünde bulundurulması gerekmektedir' dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)