BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiToparlanma için 10 trilyon dolar şartı----

Toparlanma için 10 trilyon dolar şartı

Toparlanma için 10 trilyon dolar şartı
10 Mayıs 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

Sürdürülebilir toparlanma için, G7 ülkelerinden 10 yıllık sürede yıllık 1 trilyon dolar olmak üzere toplamda 10 trilyon dolarlık yatırım bekleniyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın talebi ile hazırlanan rapora göre, G7 ülkelerini pandemiden güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için 2030'a kadar yılda 1 trilyon dolar yapmaları gerekiyor.

11-13 Haziran'da İngiltere'nin Cornwall kasabasında yapılacak olan G7 liderler zirvesi için London School of Economics ögretim görevlisi Nicholas Stern tarafından hazırlanan raporda, toparlanma için koordineli global yatırım programına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Stern raporda, “Sıfır emisyonlu ve iklim değişikliklerine dayanaklı bir dünyaya geçiş, bu zamanın en büyük ekonomik ve ticari fırsatını sunuyor” dedi.

Yatırımların büyük bölümünün özel sektör tarafından yapılacağı öngörülen raporda, kamunun da önemli bir rol oynaması gerektiği belirtildi.

1975’te OPEC’in petrol ambargosu gibi krizleri görüşmek için kurulan dünyanın gelişmiş yedi ekonomisinden oluşan G7 grubu günümüzün en büyük tehdidi olarak gördükleri Çin, Rusya, iklim değişikliği ve corona virüs salgını üzerine görüşecekler.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Johnson’ın başkanlık edeceği İngiltere’nin Cornwall kentinde 11-13 Haziran’da gerçekleşecek G7 zirvesine katılması bekleniyor.

G7 grubu, özellikle gelişmemiş ülkelere aşı dağıtımını sağlamak için kurulan COVAX aşı programındaki 20 milyar dolarlık açığı da acilen kapatarak dünya genelinde aşının dağıtımının zamanında yapıldığından emin olmalı.

Rapora göre G7, tüm fosil yakıt teşviklerini en geç 2025’e kadar sonlandırmalı, yurtdışında fosil yakıt yatırım desteğini sona erdirmeli, enerji dönüşümüne öncülük etmeli ve en az yüzde 21’lik bir kurum vergisi getirmeyi gözden geçirmeli.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 13.1

AB ülkeleri dışişleri bakanları toplandı

AB'de 10 bin euro üzeri nakit ödemelere yasak

Fon yatırımcıları risk altında mı?

Emtia piyasası zirvelere oynamaya devam etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)