BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Tokyo'ya sevinene halk cevap verecek'----

'Tokyo'ya sevinene halk cevap verecek'

'Tokyo'ya sevinene halk cevap verecek'
08 Eylül 2013 - 18:57 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Arjantin dönüşünde birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu...

Başbakan Erdoğan, Esonboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamalarda görüşmelerde öncelikli konunun Suriye olduğunu ve Suriye'de katliama daha fazal seyirci kalınamayacağını söyledi. Erdoğan, kimyasal silah boyutunda herkesin bunu kabul ettiğini, kimin yaptığı konusunda ise hedef saptırıldığını belirterek annelik babalık duygusu olmayanların Suriye'deki tabloya kör ve sağır olduğunu söyledi.
Suriye'de 100 binin üzerinde insan öldürüldüğünü, daha önceden de sniper ve tank ve tüfekler ile birlikte son zamanlarda uçak ve helikopterlerle insan öldürüldüğünü, sadece kimyasal silahlarla 1700 kişinin hayatını kaybettiğini anlattı. Türkiye'nin 900 kilometre Suriye ile sınırı bulunmasına karşın Türkiye'ye sessiz kalın demenin manasız olduğunu belirterek Suriye'de 7 milyon insan göçmen ve sığınmacı durumunda olduğunu anlattı.
17 saatlik bir uçak yoluculuğu ile Arjantin'e vardığını anlatan Erdoğan, Türkiye olarak Olimpiyatlar için tüm çalışmaların yapıldığını ancak komitenin tercihini Tokyo'dan yana kullandığını belirterek "Olimpiyatlar İstanbul'a verilseydi çevre anlamında çok olumlu etkilenecekti. Çalışmalar ona göre devam edecekti. Bununla birlikte kardeşlik kazanacaktı. Ancak bu düşünceyi yeterince kabul ettiremedik. Tokyo geçmişte ev sahipliği yaptı. Olimpiyatı üçüncü kez bunu yapma durumunda olan ülkeler var, Türkiye'nin bunu yapması çok daha farklı durumu ortaya koyacaktı. Bu bizim için çok önemli bir tecrübe olmuştur" dedi.
"Önümüzdeki dönemde spora ve sporcuya yatırımı daha da fazla yapacağız" diyen Erdoğan, İstanbul'un altyapısını gelişmeyi geliştirmeyi tüm hızıyla sürdüreceklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
"Olimpiyatların Tokyo tarafından kazanılmasını İstanbul'un kaybetmesini sevinçle karşılayan çevrelere en güzel cevabı halkımız zamanı gelince verecektir. Böyle bir şeye sevinilmez. Türkiye 5. kez böyle bir yarışa girmiştir. Türkiye'nin ev sahipliğini alamayışını kendileri için önemli görenler olmuştur. Türkiye başka organizasyonlar da üstlenmiştir.
İzmir ve Mersin'de oyunları yüzümüzün akı ile gerçekleştirdik. Erzurum'da Üniversitelerarası Kış Oyunları oldu. Erzurum ihmal edilmiş bir vilayetti. Onu da başarı ile gerçekleştirdik. Bundan sonra da gerekli adımları usanmadan atmaya devam edeceğiz.
SURİYE'YE KONUŞTUK
Suriye konusunda kimyasal silahlar özellikle gündeme geldi. Çalışma yemeği tamami ile onunla ilgiliydi. Ekonomik konuları çalışma yemeğinin dışındaki oturumlarda ele aldık. Büyüme istihdam, işadamları ile yapılan toplantılarda tebliğler sunuldu.  Çalışma Yemeği'nde BM Genel Sekreteri'nin sunumundan sonra ben bir sunumda bulundum. Mısır konusu Suriye'ye göre çok az ele alındı."
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tutkun09 Eylül 2013 10:04

    sen ummet olma pesindesin onlar milet

  • hope09 Eylül 2013 07:38

    aynen olimpiyattaki gibi seni sandıkta hüsran bekliyor bu ekonomik başarısızlıkla

  • marka09 Eylül 2013 01:46

    İçimizde böyle küçük hesaplar peşinde koşanlarla işimiz olmaz.

  • marka09 Eylül 2013 01:44

    Oyum sana.

  • mehmet topal09 Eylül 2013 00:46

    sana oy verdiğim güne lanet olsun.

  • mehmet topal09 Eylül 2013 00:46

    senin ülkende askerini öldüren apoya ne yaptın krallar gibi bakıyorsun sanane surıyeden.

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:44

    kardan adam olur bu tayip erdogandan adam olmaz

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:43

    hem süriyeye savaşacan hemde olimpiyatları istanbulda oynatacan oh be negüzel İstanbul.

  • neyse be gözüm08 Eylül 2013 22:11

    spor olimpiyatını alamadıysakta yakında suriye ile savaş olimpiyatları düzenler füzeyle en iyi bombardıman yapan birlik ödülünü ülkemize getiririz be üzülmeyin...

  • vatandaş08 Eylül 2013 20:57

    Boş işler bunlar, kuru gürültü, gündem değiştirme çalışmaları.Bana ne olimpiyatlardan.Sanki milletin İstanbulda oteli varda burdan para kazanacak.Siz bu doların hali ne olacak,işsizlerin durumu ne olacak,haftanın altı günü günde 12 saat çalışıp ancak 100 dolar kazananların durumu ne olacak onu anlatın.

  • tunç08 Eylül 2013 20:41

    asgari ücretli -memur -işiçinin iki yakası bir arada değil kart borçluları o biçim artmış biz olimpiyatları düşünüyoruz çok paranız varsa onlara verin de boçlarını ödesinler.

  • kafkas08 Eylül 2013 20:38

    tokyodaki metro hattı istanbulun 16 katı büyüklüğünde.hatırlatayım dedim.

  • Byk08 Eylül 2013 20:33

    Objektif olursak Tokyo'nun hakkıydı..

  • Akıllı Yatırımcı08 Eylül 2013 20:11

    Bir müslüman olarak nerdeyse çıplak sporcuların yarıştığı olimpiyatları bu ülkeye getirmeye hayret edenlere şaşıyorum...

  • vatandas08 Eylül 2013 20:10

    Bir taraftan iki agacin tasinmasini yakip yikarak protesto edenler diger taraftan da binlerce kisinin ekmek kapisini kapadilar

  • VATANDAŞ08 Eylül 2013 20:09

    ARJANTİN GEZİSİ İYİ GELMİŞTİR İNŞALLAH SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI GEÇMİŞTİR HERALDE

  • islam08 Eylül 2013 20:04

    gezi olaylarında eleştirdik kızdık ve halkla hükümet elele verip olayları daha çok tırmandıracak hatalar yapıldı her seferinde maalesef olimpiyatlar gitti imajımızı kaybettik. kaybeden biz olduk

  • Asgari Ücretli08 Eylül 2013 20:00

    Sn.Başbakanım dolar 2 TL yi geçti, maaşlarımız ne zaman düzenlenecek? Herşeye zam yapıldı, geçinemiyoruz!