BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTokyo'da olağanüstü hal çağrısı----

Tokyo'da olağanüstü hal çağrısı

Tokyo'da olağanüstü hal çağrısı
29 Temmuz 2021 - 09:26 www.finansgundem.com

Japonya'nın başkenti Tokyo'yu çevreleyen 3 eyalette artışını sürdüren yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakaları sonrası olağanüstü hâl çağrısı yapılacak.

Kyodo ajansının yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, başkent çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyalet valileri, düşmeyen virüs vakaları sonrası merkezi hükûmet bölgelerinde olağanüstü hal uygulanmasını talep edecek.

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, valilerin talebi sonrası hükümetin, "ivedilikle karar alacağını ve esneklikle yanıt vereceğini" söyledi.

Hükûmete bağlı Kovid-19 Danışman Heyeti Başkanı Omi Şigeru, ülke genelinde dün kaydedilen rekor düzeyde vaka sonrası, parlamentoda yaptığı konuşmada sağlık sisteminin oldukça zorlandığını belirtti.

Omi, "Güçlü bir kriz hissediyorum. Vaka düzeylerini düşürecek çok fazla faktör yok. Ancak gördüğüm kadarıyla halk, bu güçlü kriz duygularını hissetmiyor. Hükûmet daha net tavır almalı." dedi.

Başkent Tokyo'da 12 Temmuz'dan beri olağanüstü hal sürerken, çevresindeki 3 eyalette yarı olağanüstü hâl şartları uygulanıyor.

Japonya’da salgınının başından beri en yüksek sayıda günlük vaka dün saptandı. Ülkede Kovid-19 vaka sayısı son 24 saatte 9 bin 576 artarak 893 bin 340’a yükseldi.

2020 Olimpiyatları'nın 23 Temmuz'daki açılışı sonrası, başkent Tokyo’da, salgının başından bu yana en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayısı tespit edildi. Dün Tokyo'da 3 bin 177 Kovid-19 vakası saptandı.

Dünya Kovid-19'a ilişkin bu iki gelişmeyi konuşuyor!

 

Olimpiyatlar'da Kovid-19 vaka sayısı artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)