BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTokyo'da işler karıştı!----

Tokyo'da işler karıştı!

Tokyo'da işler karıştı!
23 Eylül 2013 - 10:15 www.finansgundem.com

Tokyo Belediye Başkanı Inose'den Başbakan Abe'ye şok suçlama

Tokyo Belediye Başkanı Inose, Japonya Başbakanı Abe’nin Olimpiyat Komitesi’ni yanılttığını açıkladı: Fukushima’daki sızıntı kontrol altında değil. Sorunu çözmek için Olimpiyat Komitesi özel bir fon ayırmalı.
Japonya’nın başkenti Tokyo, İstanbul ve Madrid’i geride bırakarak 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hak kazandı ama tartışmalar bitmedi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Buenos Aires’te 7 Eylül’deki oylama öncesinde ‘nükleer sızıntı’ konusunda güvence vermişti. Abe, Tokyo’ya 240 kilometre uzaklıkta Fukushima nükleer santralindeki radyoaktif sızıntı konusunda “Her şey kontrol altında” demiş, bu sözler Olimpiyat Komitesi üzerinde etkili olmuştu.
‘Sorumsuz sözler’
Ancak Tokyo Belediye Başkanı Naoki Inose’den çok farklı bir açıklama geldi. Belediye Başkanı, Fukushima konusunda Abe’nin doğruyu söylemediğini belirtti. Japon basının haberine göre Inose, “Tokyo yerel yönetimi olarak Abe’nin sorumsuz sözlerini şiddetle kınıyoruz” ifadesini kullandı. Inose, şöyle dedi: “Başbakan Buenos Aires’te yaptığı konuşmada durumun kontrol altında olduğunu söyledi. Ancak o an durum tamamen kontrol altında değildi.”
Hükümetin sorunu çözmek için çaba sarfetmediğini belirten Inose her gün nükleer santralden 300 ton radyoaktif suyun denize karıştığını belirtti: “Fukushima’daki sızıntı şu aşamada kontrol altında değil. Merkezi yönetim bu sorunu çözmek için gerekli fonları Olimpiyat Komitesi’nden sağlamalı. Olimpiyat yetkilileri de nükleer santraldeki sorunu bitirmek için çaba sarf etmeli.”
Hedef kaldı yadigar!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, (MEB) geçtiğimiz hafta okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere dağıttığı kitaplarda, “2020 Olimpiyatları'nı almamız için neler yapılmalı?” başlıklı ödev de yer aldı.
MEB tarafından bastırılan “Beden Eğitim ve Spor Tarihi” dersi kitabında 2020 Olimpiyatlarına ilişkin konu da işlendi. Türkiye’nin bu olimpiyatları finalde kaçırmasına karşın öğrencilere “Almamız için ne yapmalıyız” ödevi verildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asiye23 Eylül 2013 11:10

    Bir de gururlanarak bizim kültürümüzde kendimizi de başkalarını da kandırmak yoktur diyorlardı.. ( doping konusu falan da dahil..) biri yüzlerine vurmalı bunu !!