BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTokyo Olimpiyat Oyunlarında iki kardeş birbirine rakip oldu----

Tokyo Olimpiyat Oyunlarında iki kardeş birbirine rakip oldu

Tokyo Olimpiyat Oyunlarında iki kardeş birbirine rakip oldu
30 Temmuz 2021 - 13:28 www.finansgundem.com

Tırmanış sporunu profesyonel olarak devam ettiren iki kardeş, seneler sonra 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda birbirlerine rakip oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatlarına 5 yeni olimpik spor branşı eklendi. Olimpiyat oyunlarına bu sene ilk kez dahil edilen 'Spor Tırmanış' dalında yarışacak olan Mawem kardeşler birbirini rakip olarak görmediklerini söylüyor.

Spor tırmanış çeşitleri lider, boulder ve hız olmak üzere 3 farklı disiplinde gerçekleştiriliyor. Hız tırmanışında iki sporcunun 15 metrelik bir duvarda yarışması söz konusu iken, boulder kategorisinde rakiplerin sabit bir rotayı ölçeklendirmek için problem çözme becerilerini kullanması gerekiyor. Lider tırmanışta ise ise belirli bir zaman diliminde en yükseğe tırmanmak için rekabet ediliyor.

Çok yönlü bir sporcu olan Mickael, Ağustos 2019'daki Dünya Şampiyonasında oyunlara katılmaya hak kazandı. Hız konusunda uzmanlaşan ve Tokyo Olimpiyatlarının en yaşlı sporcusu olan Bassa ise oyunlardaki yerini Toulouse'daki yarış ile kazandı.

Mickael, "İkimizin de başarılı olamadığı senaryo dışında her türlü kazanan biz olacağız. Ve eğer ikimiz de kaybedersek yine birlikte ağlayacağız" şeklinde konuşuyor.

Tokyo'da olağanüstü hal çağrısı

 

Tokyo Olimpiyatları açılış töreni sorumlusu görevden alındı

 

Tokyo 2020: Defne Taçyıldız yarı finale yükseldi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)