BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ’den Ataşehir’e dev bir proje----

TOKİ’den Ataşehir’e dev bir proje

TOKİ’den Ataşehir’e dev bir proje
26 Ocak 2013 - 14:59 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde lojmanlar dahil 1290 yapı yıkılacak, 280 bin metrekarede yeni bir kent doğacak

İstanbul Finans Merkezi Projesi ile cazibesi daha da artan Ataşehir'i, depreme karşı dayanıksız yapılardan kurtaracak kentsel dönüşümprojesinde imzalar atıldı. Başbakanlık TopluKonut İdaresi (TOKİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Ataşehir-Şerifali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi''ne ilişkin protokol, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi, TOKİiştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arasında imzalandı..
MODERN YAPILAR GELİYOR
Protokolle, TOKİ tarafından Şerifali Çiftliği olarak bilinen, İstanbul Çevreyolu ile Necip Fazıl Bulvarı arasında kalan 280 bin metrekare alana modern yaşam alanı inşa edilecek. Projeyle aralarındalojmanların da bulunduğu bin 290 depreme karşı riskli, salaş yapı yıkılarak, yerine teknik imkanlarla donatılmış modern yapılar inşa edilecek.
KAÇ LOJMAN YIKILACAK?
Proje alanında Marmara Üniversitesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait lojmanlar da bulunuyor. Proje bütününde Karayolları Genel Müdürlüğü'nce lojman olarak kullanılan 200, Marmara Üniversitesi'nce lojman olarak kullanılan 35 bina yıkılacak.
Proje alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde 14, İstanbul İl Özel İdaresi adına kayıtlı 10, TOKİ mülkiyetinde 16 konut da yer alıyor. Şahıs mülkiyetindeki bin 15 konut ileproje alanında yıkılacak konut sayısı bin 290 ediyor.
Protokol kapsamında, öncelikle bölgede yapılacak ve hak sahiplerine verilecek konutların net 98,5 metrekareden az olmamak şartıyla örnek projeleri ve yerleşim planları hazırlanacak.
Mevcut konutların ve bu konutlar üzerindeki hak sahiplerinin tespiti yapılacak, ardından hak sahipleriyle muvafakat görüşmeleri gerçekleştirilecek. Muvafakate varılan hak sahiplerinin taşınmazlarının tapu devirleri tamamlanacak.
KİRA YARDIMI YAPILACAK MI?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da görevlendireceği protokol tarafı kurumca, anlaşmaya varılamayan hak sahiplerinin taşınmazları kamulaştırma işlemine tabi tutulacak.
Bölgede daha önce Gecekondu Kanunu kapsamında TOKİ adına kayıtlı taşınmazlar da bulunuyor. Anlaşma veya kamulaştırma yoluyla bölgenin tamamının mülkiyet birliği sağlanacak. Sonrasında bölge tahliye edilecek. Konutunu tahliye eden hak sahibine yeni konutu teslim edilene kadar geçen sürede Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nca kira yardımı yapılacak. Bu süreç sonucunda bölgenin deprem odaklı kentsel dönüşümünün tamamlanması hedefleniyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)