BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOKİ 15 ilde 153 arsayı satışa sundu----

TOKİ 15 ilde 153 arsayı satışa sundu

TOKİ 15 ilde 153 arsayı satışa sundu
03 Haziran 2019 - 10:06 www.finansgundem.com

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 15 ilde 153 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sundu.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli,  Manisa, Niğde, Samsun ve Yozgat'ta 1 milyon 469 bin 262 metrekare büyüklüğünde  153 arsa açık artırmayla satışa, 2 arsa kiralığa çıkarıldı.

Konut, ticaret, rekreasyon, özel sağlık, özel eğitim, toplu konut  alanı, konut dışı kentsel çalışma, cezaevi, kargir ev, akaryakıt istasyonu ve  sanayi niteliğindeki arsaların toplam muhammen bedeli yaklaşık 1 milyar 100  milyon lira olarak belirlendi.

Şehirlerin gözde ve gelişen bölgelerinde yer alan arsalar, kolay  ulaşım imkanı, şehir merkezine, otoyola, sanayi ya da turizm bölgelerine yakınlık  gibi özellikleriyle dikkati çekiyor.

Müzayede 18 Haziran 2019 Salı günü, saat 13.30'da TOKİ'nin Ankara  Bilkent'teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.  Ayrıca açık artırmaya "www.emlakyonetim.com.tr" adresinden katılınabilecek ve  canlı izlenebilecek.

Yüzde 25 peşin, 48 ay vadeyle satılacak arsalarda taksitli tutar için  6 aylık ÜFE oranı yüzde 6 ile sınırlandırılmak suretiyle alıcıya avantaj  sunuluyor.

Ayrıca İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan 2 arsa ise açık artırma  yöntemiyle kiraya verilecek.

Satışa sunulacak arsaların bazı özellikleri şöyle:

"İstanbul Başakşehir İkitelli-2'de Başakşehir Şehir Hastanesine 500  metre mesafede 11 bin 243 metrekare konut arsası ve 16 bin 381 metrekare özel  sağlık tesisi arsası. Başakşehir Kayaşehir'de bakım ve akaryakıt tesisi,  Büyükçekmece'de konut, Küçükçekmece'de marka konut sitelerine ve prestijli  okullara bitişik 6 bin 210 metrekare özel eğitim niteliğinde imarlı arsalar. Çatalca'da tarla, Eyüpsultan'da konut ticaret, Sancaktepe'de akaryakıt, Maltepe,  Pendik, Silivri ve Sultanbeyli'de konut niteliğinde imarlı arsalar.

Ankara'nın Mamak ilçesinde ticaret arsası, Çankaya'da Mustafa Kemal  Mahallesi'nde Tepe Prime'ın yanında 8 kat imarlı 39 bin 315 metrekare ticaret ve  konut arsası. Gölbaşı'nda konut, konut dışı kentsel çalışma, Sincan Temelli'de  konut ve günübirlik tesis niteliğinde imarlı arsalar.

Antalya, Konyaaltı Arapsuyu'nda Akdeniz Üniversitesi girişinde toplu  konut alanı niteliğinde 33 bin 107 metrekare imarlı arsa. 100 milyon 105 bin 393  lira muhammen bedelli arsa peşin alınması halinde ayrıca yüzde 15 indirimle satın  alınabilecek. Ayrıca Kemer Çamyuva'da konut alanı niteliğinde imarlı arsalar. 

Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu'da yaklaşık 40'ar bin metrekarelik konut  alanı niteliğinde imarlı arsalar.

İzmir Narlıdere'de konut, ticaret ve özel eğitim alanı niteliğinde  imarlı arsalar.

Samsun Canik'te konut ve ticaret (cezaevi ve arsası) niteliğinde  imarlı arsalar."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)