BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTogo Kuleleri için yıkım kararı alındı----

Togo Kuleleri için yıkım kararı alındı

Togo Kuleleri için yıkım kararı alındı
28 Nisan 2022 - 21:24 www.finansgundem.com

Ankara'da son yıllarda tartışma konusu olan "Togo Kuleleri" inşaatı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Togo Kuleleri inşaatının yıkım kararının alındığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu inşaata ilişkin encümen kararının alındığı toplantı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi.

AA'da yer alan habere göre toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belediyeye bu konuda yazılan yazılar, muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirilerek halihazırda mühürlü olan kuleler için yıkım kararı alındı.

Açıklamada, Belediye Meclisinde emsalin 1,5 oranına düşürülme kararının tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alınmasına rağmen yıkım kararının alındığı bugünkü encümen toplantısına AK Parti'li ve MHP'li üyelerin katılmadığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki 'Togo Kuleleri' inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 5 yıl önce söz konusu inşaata ilişkin imar planı değişikliğine karşı 'kamu yararına aykırı olduğu' gerekçesiyle dava açtı. Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi.

Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi.

Danıştay 6. Dairesi de, geçtiğimiz yıl TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince verilen kararı onadı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.28 Nisan 2022 22:07

    YÜKSEK GELIRLILER İÇİN NE GÜZEL BINALAR YAPILMIŞ YIKILIRSA YAZIK OLUR-BELEDIYELER DE KÜÇÜK SOSYAL/PREFABRİK KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELIRLİLERE EMLAKÇI KOMİSYONU ALMADAN KEFİL ŞARTI ARAMADAN BİR KİRA TUTARINDA DEPOZİTLE KİRAYA VERMELIDIR KIRALIK KONUT ARXI YARATMAYAN BELEDIYE BAŞKANLARINA MAAŞ ÖDENMEMELİDIR

  • E.g.28 Nisan 2022 21:54

    BU KONUTLARI KISMEN YIKMANIN KAMUYA NE YARARI VAR ? YÜKLÜ PARA CEZASI YAZILIR OLUR BITER ESAS BELEDIYELER DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUT YAPMAYARAK L KONUT ARZI YARATAMADIKLARINDAN BELEDIYE BAŞKANLARININ MAAŞI BIRINCI DEFADA %50 ORANINDA AZALTILMALIDIR/TRAŞLANMALIDIR