BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemToday's Zaman Genel Yayın Yönetmeni gözaltında----

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni gözaltında

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni gözaltında
09 Ekim 2015 - 22:24 www.finansgundem.com

Today's Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş gözaltına alındı

Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazılarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasına yapılan itiraz kabul edildi. Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i gözaltına almak için Zaman gazetesi binasına geldi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talep edilen Keneş'in İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmasına yaptığı itiraz karara bağlandı.
      
İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Keneş'in, serbest bırakılmasından sonra eylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettirmesi nedeniyle savcılığın talebinin yerinde olduğuna karar verdi.

POLİS ZAMAN BİNASINA GELDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i gözaltına almak için Zaman gazetesi binasına geldi. Gazete çalışanları, yakalama kararını protesto ediyor. (CHA)

BÜLENT KENEŞ: ÇOK BAHTSIZ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ!
Attığı tweet nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye’nin hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşadığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Bülent Keneş, dünden itibaren yaşadıkları şöyle anlattı. “Dün ifadeye çağrıldım. İfadeden sonra tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildim. Hakim bey adli kontrol kaydıyla kalmama karar verdi. Aynı saatlerde dünya çapında bir isim olan Hakan Şükür başka bir salonda ifade vermiş, bunu sonradan öğrendim. Bu sabah da meslek duayene Necati Doğru beyefendi ile Uğur Dündar beyefendinin hapis cezasına çarptırıldığını öğrendik.

Dün serbest kaldığım için normal hayatıma döndüm. Akşama doğru savcının talebi üzerine 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama amaçlı yakalama kararı verildiğini öğrendik. Yapılması gereken işlerimiz var. Normal mesaimize devam ediyoruz. Eğer yakalama konusunda bir talimat varsa buyursun gelsinler, ben buradayım. Utanacak bir şey yapmış değilim. 10 binlerce yazdığım tweet var. Bugüne kadar hiçbirini silmiş değilim. Tek hatam şuydu; Türkiye’yi hala demokratik bir hukuk devleti sanmamdır.”

Bülent Keneş, “Türkiye, hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşıyor. Her gün bir gazeteci meslektaşımız, bir akademisyen veya bir aktivist abuk sabuk iddialarla gözaltına alınabiliyor. Pek çoğu da cezaevine konabiliyor.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)