BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTOBB’dan sonra gözler TİM genel kurulunda----

TOBB’dan sonra gözler TİM genel kurulunda

TOBB’dan sonra gözler TİM genel kurulunda
26 Mayıs 2014 - 17:49 www.finansgundem.com

TOBB’da yaşanan protokol krizinin benzeri, TİM genel kurulunda yaşanacak mı

Türkiye, yakın zamanda yüksek yargı kurumlarında ortaya çıkan eleştirel konuşma ve tartışma ortamını uzun süre gündemde tuttu. Anayasa Mahkemesi, danıştay gündemleri derken geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) genel kurulunda da bir protokol tartışması yaşandı.

TOBB Başkanından sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, konuşma yaptıktan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlemeden salondan çıktı. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB’da ciddi bir protokol yanlışlığı yapıldığını dile getiren sert bir konuşma yaptı. TOBB yöneticileri ise kendilerini çeşitli şekillerde savundular.

Ekonomist’in kulis haberine göre, Türkiye iş dünyası yakın zamanda bir önemli genel kurulu daha yakından takip edecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) genel kurulu 7 Haziran tarihinde yapılacak. Genel kurulun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre Haliç Kongre Merkezi’nde yapılması planlanıyor. Geniş katılımlı olması beklenen genel kurula Başbakan erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, bürokratlar ve muhalefet liderleri davetli olacak. Şu an davetlerin henüz yapılmadığı fakat önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili daveterin yapılacağı belirtiliyor. 21’inci TİM Genel Kurulu’nda protokolün konuşma sırasının nasıl düzenleneceği ise merak ediliyor. Bu arada genel kurulda Mehmet Büyükekşi’nin üçüncü dönem için başkanlığa yeniden seçilmesi bekleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)