BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara "vicdanlı davranın" çağrısı----

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara "vicdanlı davranın" çağrısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara vicdanlı davranın çağrısı
28 Aralık 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ülkemiz ekonomisini büyütecek, üretim-yatırım-istihdamı ve ihracatı artıracaksak, hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve fedakarlık yapmalıyız. Bankalarımızın artık daha vicdanlı davranmasını bekliyoruz” dedi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Müşterek Konsey Toplantısı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında, Merkez Bankası politika faizinin yüzde 14 olmasına karşılık, ticari kredilerin yüksek faizli seyrettiğini belirterek, “Son günlerde kredi faizlerini olağan üstü şekilde artırdıklarını görüyoruz. Bazı bankaların yüzde 25-30’ler seviyesinde, hatta Kredili Mevduat Hesaplarına 35 civarında kredi faizleri uyguladıklarını duyuyoruz. Ülkemiz ekonomisini büyütecek, üretim-yatırım-istihdamı ve ihracatı artıracaksak, hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve fedakarlık yapmalıyız. Feda reel sektörde, kar mali sektörde, şeklinde bir paylaşım olamaz. Bankalarımızın artık daha vicdanlı davranmasını bekliyoruz” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hizmet ve ticaret kesiminde salgın etkilerinin sürdüğünü ve bu nedenle desteklerin devam etmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında, kamudan alacağı olan firmaların alacaklarının ödenmeye başlamasını olumlu bulduklarını kaydetti.

Hisarcıkloğlu TL’nin olağan dışı değer kaybının durmasını da olumlu bulduklarını vurgulayarak, “Türk Lirasında yaşanan olağandışı değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olmasını olumlu buluyor ve piyasalarda istikrarın teminine yönelik her adımı destekliyoruz.

Yüksek faiz yükünden kurtulmanın yanı sıra, mali piyasalarda istikrar ve öngörülebilirlik sağlanmasının, ekonominin büyüme sürecine büyük destek olacağına inanıyoruz. Tüm bu gelişmeler, reel sektördeki moralleri yükseltmekte, çalışma şevkimizi artırmaktadır. Elbette bazı konularda da sıkıntılar sürüyor” diye konuştu.

Bakan Muş: Fiyat indirim sürecini yakından takip ediyoruz!

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Türk Lirası açıklaması

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Genel müdürü ben olurum28 Aralık 2021 22:22

    Türkiye bin en zengin kurumusun neden banka kurup üyelerine faizsiz kredi vermiyorsun paraları mevduata yatırıp üyelerini bankaların kucağına atıp onlardan merhamet dileniyorsun bu ülkede TOBB a bunu söyleyecek yada reise söyletecek bir Babayiğit yok mu

  • Murtaza28 Aralık 2021 18:10

    Sen onu diyeceğine lafı eveleyip gevelemeden TLFaizlerinin enflansyon üstü seviyeye çekip gerçek reel faiz vermelerini söyle bankalara yüzde ondokuzla faizin hiçbir getirisinin olmadını aksine TL nin erimesi yokolup pul oldunu dürüst olda söyle